Archiefbeeld, file aan de Gotthardtunnel.
Volledig scherm
Archiefbeeld, file aan de Gotthardtunnel. © EPA

VAB verwacht druk verkeersweekend: zaterdag wordt rode dag

Komend weekend wordt het zeer druk op de Franse wegen, waarschuwt de mobiliteitsorganisatie VAB. Aanstaande zaterdag wordt er veel verkeer verwacht, en ook de Duitse, Italiaanse, Oostenrijkse en Zwitserse wegen kleuren rood.

 1. Geert Molenberghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedubbelen, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”
  Play
  38

  Geert Molen­berghs: “Aantal patiënten op intensieve kan in slechtste geval nog verdriedub­be­len, maar zo erg als vorig jaar wordt het zeker niet meer”

  Het aantal nieuwe coronabesmettingen stijgt weer sneller. Maandag werden 3.902 gevallen opgetekend in één dag tijd. Het is al bijna een half jaar geleden dat dit aantal nog zo hoog lag. “Vlaanderen heeft het gevoel dat het helemaal voorbij is, maar dat is niet zo”, waarschuwt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) in HLN LIVE. Hij benadrukt wel dat de situatie in de ziekenhuizen zeker niet meer zo erg zal worden als vorig jaar.
 2. Van Grieken reageert op uitspraken De Wever, die coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitsluit
  Play
  651

  Van Grieken reageert op uitspraken De Wever, die coalitie met Vlaams Belang in 2024 uitsluit

  Als er vandaag verkiezingen zouden plaatsvinden in Vlaanderen, dan zou Vlaams Belang de grootste partij zijn, gevolgd door de N-VA. Maar een verbreking van het cordon sanitaire in 2024 is geen optie. Dat vertelde N-VA-voorzitter Bart De Wever gisteren in De Cooke & Verhulst Show. “Ik begrijp de obsessie van De Wever met Vlaams Belang niet. Heeft hij geen andere bezigheden", zo kaatst Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de bal terug bij HLN LIVE.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.