File op de E313 richting Antwerpen.
Volledig scherm
File op de E313 richting Antwerpen. © photo_news

VAB: "Slechts 12% van de Belgen gelooft dat 'slim rekeningrijden' files oplost"

Slechts twaalf procent van de Belgen gelooft dat 'slim rekeningrijden' een echte oplossing kan zijn voor de files. Opmerkelijk is dat het vertrouwen daalt voor wie meer dan het gemiddeld aantal kilometers rijdt (15.000 km/jaar) en voor wie een bedrijfswagen heeft. Zelfs voor wie minstens wekelijks in de file staat, blijkt het vertrouwen in 'slim rekeningrijden' klein. Dat blijkt vandaag, aan de start van de week van de mobiliteit, uit een bevraging van mobiliteitsclub VAB.

 1. Binnenspeeltuinen blij dat ze weer open zijn: “We hebben omzetverlies gedraaid van 120.000 euro, maar nog geen euro steun gekregen”
  PREMIUM

  Binnen­speel­tui­nen blij dat ze weer open zijn: “We hebben omzetver­lies gedraaid van 120.000 euro, maar nog geen euro steun gekregen”

  Bijna twee maanden geleden moesten de binnenspeeltuinen halsoverkop sluiten. Na het Overlegcomité van vrijdag leek er geen vuiltje aan de lucht, zaterdagochtend vernamen ze in het nieuws dat ze toch bij de ongelukkigen waren en moesten ze klant en kind noodgedwongen de deur wijzen. “We hebben een omzetverlies gedraaid van 120.000 euro, maar nog geen euro steun gekregen.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.
 3. Onderwijsraad wijst structurele verankering zomerscholen af: “Middelen kunnen beter naar regulier onderwijs gaan”

  Onderwijs­raad wijst structure­le veranke­ring zomerscho­len af: “Middelen kunnen beter naar regulier onderwijs gaan”

  De Vlaamse Onderwijsraad (Vlor) is erg scherp voor de plannen van de Vlaamse regering om de zomerscholen structureel te verankeren. Zomerscholen kunnen voor de onderwijsraad enkel in crisistijden. Buiten die crisistijden is het aan het reguliere onderwijs om kwaliteitsvol onderwijs te garanderen, staat te lezen in een advies. De middelen voor de zomerscholen kunnen dan ook "beter ingezet worden voor kwaliteitsvol regulier onderwijs".