Volledig scherm
© Photo News

Uroloog Bo Coolsaet krijgt ook in beroep vier jaar cel voor zedenzaak

“We zijn niet over één nacht ijs gegaan in dit dossier”, zei de rechter deze middag in het Antwerpse hof van beroep. Uroloog Bo Coolsaet (81) kreeg zijn straf te horen voor de aanranding en verkrachting van een minderjarige patiënte: een celstraf van vier jaar, waarvan twee jaar effectieve celstraf. Een bevestiging van de straf in eerste aanleg. Coolsaet zal zich moeten klaarmaken voor de gevangenis. 

4 reacties

 • Ludo Wouters

  2 maanden geleden
  Dat die advocaat nog durft om in hoger beroep te gaan is een groot schandaal. Ik ben eens benieuwd moest zijn dochter van 15 jaar "geholpen" zou worden met een vibrator door deze pedofiel of hij dan nog aan zijn kant zou staan. Het zou wel kunnen, advocaten doen alles wat anderen niet durven doen.
 • Gino Vandenheede

  2 maanden geleden
  Hij heeft het zichzelf aangedaan, geef hem gerust die vier jaar.
 • Marc Reynaert

  2 maanden geleden
  Recht is geschied. Hij zal niet de enige dokter zijn die misbruik maakt van zijn positie bij (jonge) vrouwen maar laat het een voorbeelddossier zijn!
 • Mia Boets

  2 maanden geleden
  Super het mag niet en zeker geen minderjarige meisjes en hip hoera den bak in Coolsaet en zovelen die zwijgen en niet durven zeggen of teveel jaren geleden
 1. Aanklager op proces-Coolsaet: “Waarheid van slachtoffer is niet dé waarheid”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Aanklager op pro­ces-Coo­lsaet: “Waarheid van slachtof­fer is niet dé waarheid”

  Het openbaar ministerie gelooft het slachtoffer J.C. (29) niet die uroloog Bo Coolsaet (81) beschuldigd van seksueel misbruik. Bo Coolsaet werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier jaar cel, de helft met uitstel. Het proces in beroep spitste zich donderdag toe op de geloofwaardigheid van het slachtoffer. “J.C. heeft haar waarheid, maar dat is niet dé waarheid”, vond de aanklager en vroeg de vrijspraak.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld

 2. Politie maakt einde aan achtervolging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre
  Play

  Politie maakt einde aan achtervol­ging met dit gewaagde maar efficiënte manoeuvre