Rectoren Luc De Schepper (UHasselt), Herman Van Goethem (UAntwerpen) en Rik Van De Walle (UGent)
Volledig scherm
Rectoren Luc De Schepper (UHasselt), Herman Van Goethem (UAntwerpen) en Rik Van De Walle (UGent) © Belga, Gregory Van Gansen / Photo News, Belga

Universiteiten roepen studenten op versoepelingen Veiligheidsraad niet te volgen

De Universiteit van Antwerpen raadt haar studenten aan niet in te gaan op de versoepelingen van de Veiligheidsraad, “omdat het coronavirus zich momenteel breed verspreidt onder jongvolwassenen”. Dat zegt rector Herman Van Goethem in een mailbericht aan alle studenten. De oproep werd mee ondertekend door een aantal bekende corona-experten. De UHasselt doet een gelijkaardige oproep.

  1. Van Damme: "Vijf nauwe contacten per persoon is een cadeau geven aan het virus”

    Van Damme: "Vijf nauwe contacten per persoon is een cadeau geven aan het virus”

    Epidemioloog Pierre Van Damme (UA) ziet verbeteringen maar vooral ook "gemiste kansen" in de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. Hij heeft vooral vragen bij het referentiecijfer van vijf nauwe contacten per persoon. "Vijf nauwe contacten per persoon is een beetje een cadeau geven aan het virus dat zich al enorm aan het verspreiden is,” aldus Van Damme vandaag in Terzake. "Misschien was twee een beter cijfer geweest zolang er geen barometer is.” Microbioloog Herman Goossens vreest op zijn beurt voor meer besmettingen bij oudere generaties. “Ik ben bang dat de dijken tussen generaties gaan breken.”