Lode Vereeck.
Volledig scherm
Lode Vereeck. © BELGA

Universiteit Hasselt ontslaat professor Lode Vereeck

De Universiteit Hasselt heeft professor Lode Vereeck (Open Vld) ontslagen vanwege ongepast gedrag. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. Er wordt vooral zwaar getild aan de (on)professionele relatie die hij met zijn studenten onderhoudt.

12 reacties

 • Eric Servaes

  2 jaar geleden
  Een tuchtonderzoek staat volkomen los van een strafonderzoek. Dus als een strafonderzoek negatief is kan er toch een tuchtstraf volgen. Zelfs het non bis in idem telt niet in het tuchtrecht. Dus een straf en tuchtstraf kunnen beide uitgesproken worden.
 • Jack Dereder

  2 jaar geleden
  Het parket beslist of ze een criminele zaak hebben, de werkgever beslist of het over een beroepsfout gaat., Wat nu verkeerd is, was dat vroeger ook. Er is niets veranderd op dat gebied. Alleen kan vandaag het slachtoffer gerust gaan slapen i.p.v. de dader....
 • Patrick Weyers

  2 jaar geleden
  Tja, was op de unief toch algemeen geweten dat hij losjes omging met bepaalde studenten. De vraag is natuurlijk of het tegen hun zin was of te verregaand. Deze studenten zijn allemaal volwassen hé.
 • Maurice Keukelaers

  2 jaar geleden
  De unief stelt zich dus boven het gerecht. Hopelijk gaat hen dat een smak centen kosten.
 • Rene Fillee

  2 jaar geleden
  Lode Vereeck kennende is dit de grootste onzin. De man wist jaren geleden al dat hij geviseerd werd door bepaalde elementen aan de uni. Ik ken hem als een zeer voorzichtig man die zeker niet zo dom is aanstootgevende berichten te posten. Verbaal heeft hij soms een "speciale" humor maar nooit hoorde ik hem iets raars vertellen.