AFP
Volledig scherm
© AFP

Universiteit Gent zoekt cannabiskwekers die mee willen doen aan onderzoek

De UGent zoekt cannabiskwekers om deel te nemen aan een internationale criminologische studie. Die is nodig om wetenschappelijk beleidsadvies goed te onderbouwen. Wie plantjes heeft, kan zich anoniem aanmelden en zal een vragenlijst moeten invullen. Daarin wordt deelnemers gevraagd naar hun motivatie, ervaringen en eventuele consumptie van de drug.

1 reactie

 • Peter Van Dewiele

  1 jaar geleden
  Legaal maken, ASAP! Sterke drank mag zonder problemen, daar worden er veel agressief van... van cannabis worden ze kalm en rustig! En t is een natuurlijk product ... wie kan er tegen zijn??
 1. “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaarden” - Morgenavond nieuw topoverleg over coronabarometer

  “Verplichte vaccinatie kan onder reeks voorwaar­den” - Morgen­avond nieuw topoverleg over coronabaro­me­ter

  Wanneer ziekenhuizen de komende weken overspoeld worden door omikronpatiënten en in een zogenaamde ‘noodfase’ (fase 3) terechtkomen, zal Covid-zorg niet meer boven andere zorg worden gesteld. Bovendien kan asymptomatisch besmet zorgpersoneel worden ingezet als “laatste redmiddel”. Op dit moment zitten de ziekenhuizen in fase 1B en houden de meeste nog zo’n 50 procent van hun IC-capaciteit vrij voor coronapatiënten.
 2. Open Vld wil sociale woning beperken in de tijd voor mensen die arbeidsgeschikt zijn, oppositie reageert scherp

  Open Vld wil sociale woning beperken in de tijd voor mensen die arbeidsge­schikt zijn, oppositie reageert scherp

  Mensen die arbeidsgeschikt zijn, zullen na negen jaar hun sociale woning moeten verlaten. Dat stelt Open Vld vandaag voor in De Morgen. Oppositiepartijen Groen en Vooruit reageren uiterst kritisch op het voorstel. “Als minister Somers alle mensen met een laag inkomen na 9 jaar op de private huurmarkt verplicht wil laten huren, dan stort hij een groot deel van deze mensen in armoede”, zegt An Moerenhout (Groen). Maxim Veys (Vooruit) spreekt over “nutteloze profilering”.