Volledig scherm
© Stad Gent

Uniek: nieuwe Gentse wijk met 400 woningen verwarmt met gft-resten en afvalwater

Aan de Oude Dokken in Gent zal tegen 2019 een nieuwe wijk met 400 woningen, school en sporthal voor een derde warm water krijgen op basis van gft-resten en afvalwater. De overige warmte zal van een naburig bedrijf komen, zo werd vandaag voorgesteld in Gent.

 1. Contacttracers blijken stiekem gesprekken opgenomen te hebben: “Het ging om een menselijke fout”

  Contacttra­cers blijken stiekem gesprekken opgenomen te hebben: “Het ging om een menselijke fout”

  Contacttracers die worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus, blijken zonder medeweten van de mensen die ze belden gesprekken opgenomen te hebben. Dat meldt de privacyorganisatie Ministry of Privacy op basis van het getuigenis van een klokkenluider. Woordvoerder Joris Moonens van het Vlaamse Agentschap Zorg en Gezondheid bevestigt aan onze redactie dat het gebeurd is, maar beklemtoont dat het niet de bedoeling is. “Het ging om een menselijke fout”, reageert hij.
 2. Vandenbroucke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven
  93

  Vandenbrou­c­ke spreekt zich niet uit over openen horeca, reisverbod zou worden opgeheven

  “We mogen echt niet pokeren met de capaciteit en de draagkracht van onze ziekenhuizen.” Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit), gezegd bij VTM NIEUWS over eventuele versoepelingen. Hij wilde zich niet uitspreken of de horecazaken zullen mogen heropenen op 1 mei. Over het verbod op niet-essentiële reizen dat geldt tot en met 18 april, zei de minister dat hij ervan uitgaat dat dit niet zal worden verlengd. Wél komen er controles en sancties voor mensen die bij terugkeer uit een rode zone zich niet laten testen.
 1. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len

 2. Remmen van vrachtwagen begeven het op een wel heel slecht moment
  Play

  Remmen van vrachtwa­gen begeven het op een wel heel slecht moment