Eddy Demarez. Rechts: Belgian Cats op Zaventem, net na hun aankomst op zaterdag.
Volledig scherm
Eddy Demarez. Rechts: Belgian Cats op Zaventem, net na hun aankomst op zaterdag. © VRT/ISOPIX

Unia opent dossier tegen Eddy Demarez na twintigtal klachten

Gelijke Kansencentrum Unia opent een dossier rond de ongepaste uitspraken van Sporza-journalist Eddy Demarez (53) aan het adres van The Belgian Cats, ons nationaal vrouwenbasketbalteam. Het ontving een twintigtal klachten over Demarez en heeft daarom een dossier geopend. Het bekijkt nu of er juridische stappen gezet zullen worden en biedt ook ondersteuning aan de basketbalsters. 

 1. Nieuwe coronaregel maakt verplichte CO2-meters quasi nutteloos: zelfs bij alarm mogen ramen dichtblijven
  PREMIUM

  Nieuwe coronare­gel maakt verplichte CO2-me­ters quasi nutteloos: zelfs bij alarm mogen ramen dichtblij­ven

  Om de lucht in binnenruimtes ‘covid-veilig’ te maken, zet de federale regering al een paar maanden fors in op CO2-meters. Onder meer uitbaters van restaurants, cafés, sportcentra en nachtclubs werden verplicht er eentje aan te schaffen. Gaat zo’n meter in het rood, dan moet er verlucht worden. Die regel kan vanaf 1 november echter omzeild worden. Uitbaters die dat willen doen, zullen wel moeten investeren. Voor klanten worden CO2-meters dan weer zo goed als nutteloos.
 2. Daders overval op scoutskamp veroordeeld: moeten allebei in therapie
  Steendorp/Vrasene

  Daders overval op scoutskamp veroor­deeld: moeten allebei in therapie

  De correctionele rechtbank van Dendermonde veroordeelde maandag de twee jongemannen die de voorbije zomer een gewapende overval pleegden op een scoutskamp in Steendorp. Opmerkelijk: één van de daders, Amar S. (19) werd door familie en vrienden nochtans omschreven als “goedaardig”. “Ik was het noorden kwijt nadat ik vernam dat mijn ex zwanger was”, vertelde hij zelf aan de rechter. Beide daders krijgen bovenop hun celstraf aangepaste psychologische begeleiding.