Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Unia: goederen en diensten weigeren aan niet-gevaccineerden kan discriminerend zijn

Iemand de toegang weigeren tot goederen of diensten omdat hij niet gevaccineerd is tegen Covid-19, kan discriminerend zijn. Dat staat in een advies dat gelijkekansencentrum Unia heeft bezorgd aan de verschillende overheden. Zonder wettelijk kader en met de kennis die er vandaag bestaat over de vaccins en het virus, mag je de vaccinatiestatus niet zomaar gebruiken om de toegang tot een dienst te weigeren, waarschuwt Unia.

35 reacties

 • joseph Leysen

  7 maanden geleden
  Hou toch op met die onzin. De vaccinatie is een vorm van solidariteit onder de bevolking. Wij moeten een vorm van immuniteit bereiken om het virus te bedwingen en dat heeft niets te maken met levensbeschouwingen of andere hinderpalen. Blijkbaar wil unia weer bepaalde groepen verdedigen. Ziekig.
 • Gilbert Deprez

  7 maanden geleden
  Begrijp echt niet waarom men zich niet laat vaccineren .Laat de coronapas er zo vlug mogelijk zijn , ze zullen zich vlug laten vaccineren .
 • DIRK VAN DESSEL

  7 maanden geleden
  De Wetgever bepaalde wat de discriminatiegronden zijn, tot dusver 19 in aantal en UNIA heeft geen beslissingsbevoegdheid ter zake. Gelukkig maar, want anders zou "discriminatie op basis van politiek overtuiging" er niet bij zijn en zouden er maar 18 geweest zijn !
 • Yvan Lissens

  7 maanden geleden
  Ik zie het probleem niet. Gevaccineerde mensen lopen weinig gevaar. Het zijn de niet-gevaccineerden die elkaar zullen blijven besmetten en zichzelf de das omdoen.
 • camiel huughe

  7 maanden geleden
  Belgen die een gratis COVID-inenting weigeren hebben daartoe te recht MAAR, moest daaruit een medische verzorging volgen zou een financiële tussenkomst van het RIZIV daardoor een discriminatie tegenover de vooruitziende staatsburger ontstaan. Alle Belgen betalen collectief zware bijdragen tot handhaving van de volksgezondheid en personen die opzettelijk de kans op besmetting opzoeken kunnen geen rechten op gemeenschappelijk samengestelde fondsen misbruiken voor persoonlijke verpleging.
 1. ‘Superspuitjes’ geven campagne verdere boost: tot tien miljoen en meer vaccins op komst in twee maanden tijd
  PREMIUM

  ‘Super­spuit­jes’ geven campagne verdere boost: tot tien miljoen en meer vaccins op komst in twee maanden tijd

  België verwacht de komende twee maanden officieel tot 8,63 miljoen nieuwe coronavaccins, bijna twee keer zoveel als we de voorbije vier maanden mochten ontvangen. Maar met die gigantische lading zullen we dankzij de erg precieze spuiten waar we nu over beschikken zelfs tien miljoen en meer prikken kunnen uitdelen, blijkt uit berekeningen. De vaccinatiecampagne krijgt dus opnieuw een boost.
 2. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.