Advocaat Walter Van Steenbrugge verdedigt een van de beklaagden.
Volledig scherm
Advocaat Walter Van Steenbrugge verdedigt een van de beklaagden. © Photo News

Uitzonderlijke maatregelen voor bescherming privacy drie artsen in assisenproces euthanasie

Het assisenproces van de drie Oost-Vlaamse artsen die zich moeten verantwoorden voor vergiftiging wegens het niet naleven van de voorwaarden voor euthanasie bij een 38-jarige vrouw in Sint-Niklaas in 2010, zal gepaard gaan met uitzonderlijke maatregelen om de privacy van de beschuldigden te beschermen. Dat bleek vandaag op de preliminaire zitting van het Gentse hof van assisen. De discussie over welke getuigen opgeroepen moeten worden, toonde aan dat de partijen met getrokken messen tegenover elkaar staan.

 1. Wim Distelmans: "'Doe nu euthanasie want straks is het te laat', hoor ik mezelf soms zeggen. Vreselijk"
  PREMIUM

  Wim Distelmans: "'Doe nu euthanasie want straks is het te laat', hoor ik mezelf soms zeggen. Vreselijk"

  "Ik vind het vreselijk om aan mensen te moeten zeggen: 'Doe het nu, euthanasie, want straks is het te laat.' En geloof me, sommigen staan om de week bij mij om me te vragen: 'Dokter, hoelang geeft u mij nog voor ik dement ben?' Een sterker pleidooi voor euthanasie bij wilsonbekwamen - Open Vld diende daartoe deze week een wetsvoorstel in - heeft hij naar eigen zeggen niet. Professor Palliatieve Geneeskunde Wim Distelmans over euthanasie in al zijn vormen en over zijn eigen levenseinde.
 1. Frank Vandenbroucke: “Maatregelen minstens 8 weken volhouden voordat ze effect hebben”- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet langer indoor sporten
  Play

  Frank Vandenbrou­c­ke: “Maatrege­len minstens 8 weken volhouden voordat ze effect hebben”- Kinderen jonger dan 12 jaar mogen niet langer indoor sporten

  De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering heeft maandagavond op een extra ministerraad besloten bijkomende coronamaatregelen in te voeren. De maatregelen zouden vrijdag om 18 uur ingaan en voor onbepaalde tijd gelden. Maar een Ministerieel Besluit dat gisteravond gepubliceerd werd, maakt dat de maatregelen die voor het héle land gelden om middernacht al zijn ingegaan. Herlees hieronder het verloop van alle ontwikkelingen van vandaag.
 1. Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruidvrij houdt
  Play

  Maak kennis met Woppie, het konijn dat het kerkhof van Wellen onkruid­vrij houdt

 2. Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond
  Play

  Kleuter steekt zonder aarzelen levende vis in haar mond