Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Frederik Vollaert

Uitzonderlijk veel onweer in september: dubbel zoveel als andere jaren

De voorbije maand september telde uitzonderlijk veel onweersdagen: vijftien, terwijl er normaal maar 7,5 zijn. Dat blijkt vandaag uit het maandoverzicht van het KMI. Er viel ook meer neerslag dan normaal.

 1. Politievakbond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”
  Play
  4

  Politievak­bond geeft politiek veeg uit de pan na rellen in Brussel: “Al meer dan 20 jaar no-gozones, maar politiek heeft dat altijd ontkend”

  De rellen in Brussel na de WK-wedstrijd tussen België en Marokko blijven nazinderen. Brussels burgemeester Philippe Close (PS), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en premier Alexander De Croo (Open Vld) waren er gisteren snel bij om de rellen te veroordelen, maar politievakbond VSOA wijst vanochtend de politiek met de vinger. “We zien al 30 jaar dat bendes van elke gelegenheid gebruikmaken om rel te schoppen. Er zijn al meer dan 20 jaar no-gozones in de hoofdstad, maar de politiek heeft dat altijd ontkend”, zei ondervoorzitter Vincent Houssin op Radio 1.
 2. Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communicatie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting”
  8

  Sander Loones (N-VA) vraagt De Croo inzage in communica­tie met De Bleeker: “Hij gaf zijn akkoord voor begroting”

  Kamerlid Sander Loones (N-VA) vraagt premier Alexander De Croo in een brief om inzage in zijn communicatie met zijn partijgenote en voormalig staatssecretaris Eva De Bleeker (Open VLD) over de verspreiding van de eerste versie van de begroting 2023. Hij doet dat nadat een medewerker van De Bleeker te kennen heeft gegeven dat het kabinet-De Croo "expliciet" zijn akkoord zou gegeven hebben voor de gewraakte begroting die De Bleeker had ingediend. De woordvoerder van De Croo ontkent dat.