Michel Daerden (1949-2012)
Volledig scherm
Michel Daerden (1949-2012) © BELGA

Uitvaart Michel Daerden op maandag 13 augustus

Het stoffelijk overschot van Michel Daerden wordt morgen naar ons land overgebracht. De uitvaart vindt plaats op maandag 13 augustus in Ans. Dat heeft de familie van de oud-minister vandaag meegedeeld.

 1. Kranten over Michel Daerden (62): politicus en showman

  Kranten over Michel Daerden (62): politicus en showman

  Bijna alle kranten hebben in hun commentaarstukken aandacht voor het overlijden van gewezen minister van Pensioenen Michel Daerden gisteren in een ziekenhuis in het Zuid-Franse Fréjus. Daerden wordt in de Vlaamse kranten geroemd als intellectueel en cijferwonder, maar ook herinnerd als notoir alcoholgebruiker. Een constante in de Franse krantencommentaren: de politicus die verstrikt raakte in een gevaarlijk mediatiek spel en tot een showman verwerd.
 1. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 2. Ruitenwisserfabrikant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”
  PREMIUM
  Tienen

  Ruitenwis­ser­fa­bri­kant Bosch Tienen schrapt 400 banen: “Op 12 jaar tijd zijn hier meer dan 1.600 mensen moeten vertrekken”

  De directie van Bosch Tienen heeft op een bijzondere ondernemingsraad een herstructurering aangekondigd. Dat meldt vakbond ACV. Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. “Het is al de derde herstructurering sinds 2009. Toen werkten hier nog 2.000 mensen. Nu zijn dat er nog een goeie 400. Op 12 jaar tijd", klinkt het bij een vakbondsafgevaardigde.
 1. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"

 2. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"