BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Uittredingsvergoeding parlementsleden beperkt in afwachting breder debat

Ook de uittredingsvergoeding van Kamerleden en senatoren wordt beperkt tot 150 procent van het salaris van een parlementslid. Dat staat in een wetsvoorstel dat unaniem groen licht kreeg in de Kamercommissie Grondwet en Politieke Vernieuwing. Enkel PVDA onthield zich.

6 reacties

 • ingrid grieten

  1 jaar geleden
  En iedereen zich maar afvragen waarom de staatsschuld steeds blijft groeien. Vergeet trouwens niet dat ze ook nog eens op een riant pensioen kunnen rekenen want dat blijft onaangetast.
 • patrick morel

  1 jaar geleden
  Na 5 jaar Vlaams parlement waar je al 300.00 euro kreeg, aanwezig of niet er bovenop een uittredingsvergoeding van 198.000 euro, opgeteld bijna 500.000 euro in 5 jaar. Dan zijn ze verwondert dat we ze poenpakkers noemen.
 • Fonz Ooms

  1 jaar geleden
  Afschaffen en gewone werkloosheidsuitkering. Dit zijn ook maar gewone mensen met een gewone Job, zeker geen supermensen.
 • Anita Billen

  1 jaar geleden
  Juist zittende Kamerleden en zittende senatoren moeten toch geen uitkering krijgen en tot 150 procent!!! Uittredingsvergoeding Schrappen en hetzelfde regime als werknemers. 74 verloren hun zetel waar ze niks van bakten. Een schande .
 • Mierke Mierlala

  1 jaar geleden
  De grote pak-de-poen-show! Schaam jullie!!!!
 1. LIVE. Experten reageren bezorgd: “Situatie is nog steeds heel precair” - Minister Vandenbroucke: “Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen”

  LIVE. Experten reageren bezorgd: “Situatie is nog steeds heel precair” - Minister Vandenbrou­c­ke: “Situatie in ziekenhui­zen moet beter, anders geen versoepe­lin­gen”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft na een lange dag vergaderen met het Overlegcomité een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus en het Overlegcomité in onze liveblog.
 1. Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"
  Play

  Vrouw spuwt in gezicht van personeel: "Waag het niet om zo tegen mij te praten"

 2. Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevonden
  Play

  Verdwaalde hiker neemt foto van zijn benen en wordt teruggevon­den