VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

UITGELEGD. Wie sterft er aan het coronavirus?

Hoe gevaarlijk is het coronavirus Covid-19 nu echt? Wetenschapsjournalist en doctor in de Biomedische Wetenschappen Martijn Peters legde het vanavond uit op VTM NIEUWS aan de hand van de beschikbare cijfers.

36 reacties

 • Michel Jacobs

  2 jaar geleden
  30 keer hogere mortaliteit dan giep, over alle leeftijdsgroepen. Dat cijfer is één van de eerste dingen in de media dat exact is. Heel wat anders dan wat de Block en Van Ranst de eerste dagen vertelden op televisie en radio.Hogere mortaliteit betekend ook hogere morbiditeit (aantal-zware- ziektegevallen). Ik hoop dat wij met die cijfers, niet de enigen zijn die het logistiek probleem al van ver zien aankomen in een afgebouwde en reeds in crisis verkerende gezondheidszorg.
 • karin verwimp

  2 jaar geleden
  Leopold d'hauwe. Exact mijn gedacht. In verschillende artikels stond reeds dat veel tot zelfs de meeste mensen zo'n lichte symptomen of zelfs geen hebben dat ze niet aan het corona virus denken en blijven rondlopen. Dat verklaart denk ik ook waarom de besmettingen blijven toenemen. Maar de paniekkippen lezen hier liever overheen.
 • Peter Tijdgad

  2 jaar geleden
  Rustig blijven onze beste landgenoten , we hebben de beste betaalde meeste ministers ook wel de slimste van de hele wereld dus die weten het wel ! Dus ga maandag terug aan de slag in de plaats van paniek te zaaien !
 • Jo Van Echelpoel

  2 jaar geleden
  Dus 1/33 voor coronavirus. Dan vrees ik dat , als U er de percentages naast legt , sterk perceptueel gerekend heeft. Wel leuk dat we nu bezig zijn met sterven op korte termijn en hiermee gelukkig de klimaatcrisis kunnen relativeren? Nog weinig plaatsen op de wereld om oorlogjes te starten als afleiding?
 • Sonja Pieters

  2 jaar geleden
  Liliane van dyck goeie vraag maar doe geen moeite daar zullen ze niet op antwoorden. vanaf het was uitgebroken was dit men 1ste vraag tot nu toe geen antwoord op gehad en zullen ze niet doen ook zeker weten......
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Ook wielerjournalisten moeten hun plannen omgooien: “Mijn kinderen duimden gisteren dat koersen zouden afgelast worden”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Ook wielerjour­na­lis­ten moeten hun plannen omgooien: “Mijn kinderen duimden gisteren dat koersen zouden afgelast worden”

  De renners moeten hun plannen omgooien, maar ook voor de wielerjournalisten is het aanpassen. Welk gevoel heerst bij hen en met wat gaan ze zich bezighouden nu de Italiaanse voorjaarskoersen zijn afgelast? VRT-journalist Renaat Schotte, HLN-journalist Bart Audoore en VTM-journalist Merijn Casteleyn aan het woord. “Het geld van de geannuleerde vlucht zijn ze helaas kwijt bij de krant. Maar goed, misschien moet ik vooral blij zijn dat ik niet voor niks in Italië zit.”
 3. Juridisch expert geeft raad over werken in tijden van corona: “Thuis uit schrik voor besmetting? Werkgever mag dat weigeren”
  PREMIUM

  Juridisch expert geeft raad over werken in tijden van corona: “Thuis uit schrik voor besmetting? Werkgever mag dat weigeren”

  Nu het coronavirus ook in ons land om zich heen grijpt, treffen steeds meer bedrijven maatregelen. Bureaus worden vaker gedesinfecteerd, vergaderingen in kleine ruimtes afgeraden en iedereen krijgt op het hart gedrukt om goed zijn handen te wassen. Maar wat zegt de wet eigenlijk over werken in tijden van corona? Geert Vermeir, juridisch expert en hr-dienstverlener bij SD Worx, beantwoordt 9 veelgestelde vragen.