VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

UITGELEGD. Wie sterft er aan het coronavirus?

Hoe gevaarlijk is het coronavirus Covid-19 nu echt? Wetenschapsjournalist en doctor in de Biomedische Wetenschappen Martijn Peters legde het vanavond uit op VTM NIEUWS aan de hand van de beschikbare cijfers.

36 reacties

 • Michel Jacobs

  3 jaar geleden
  30 keer hogere mortaliteit dan giep, over alle leeftijdsgroepen. Dat cijfer is één van de eerste dingen in de media dat exact is. Heel wat anders dan wat de Block en Van Ranst de eerste dagen vertelden op televisie en radio.Hogere mortaliteit betekend ook hogere morbiditeit (aantal-zware- ziektegevallen). Ik hoop dat wij met die cijfers, niet de enigen zijn die het logistiek probleem al van ver zien aankomen in een afgebouwde en reeds in crisis verkerende gezondheidszorg.
 • karin verwimp

  3 jaar geleden
  Leopold d'hauwe. Exact mijn gedacht. In verschillende artikels stond reeds dat veel tot zelfs de meeste mensen zo'n lichte symptomen of zelfs geen hebben dat ze niet aan het corona virus denken en blijven rondlopen. Dat verklaart denk ik ook waarom de besmettingen blijven toenemen. Maar de paniekkippen lezen hier liever overheen.
 • Peter Tijdgad

  3 jaar geleden
  Rustig blijven onze beste landgenoten , we hebben de beste betaalde meeste ministers ook wel de slimste van de hele wereld dus die weten het wel ! Dus ga maandag terug aan de slag in de plaats van paniek te zaaien !
 • Jo Van Echelpoel

  3 jaar geleden
  Dus 1/33 voor coronavirus. Dan vrees ik dat , als U er de percentages naast legt , sterk perceptueel gerekend heeft. Wel leuk dat we nu bezig zijn met sterven op korte termijn en hiermee gelukkig de klimaatcrisis kunnen relativeren? Nog weinig plaatsen op de wereld om oorlogjes te starten als afleiding?
 • Sonja Pieters

  3 jaar geleden
  Liliane van dyck goeie vraag maar doe geen moeite daar zullen ze niet op antwoorden. vanaf het was uitgebroken was dit men 1ste vraag tot nu toe geen antwoord op gehad en zullen ze niet doen ook zeker weten......
 1. Juridisch expert geeft raad over werken in tijden van corona: “Thuis uit schrik voor besmetting? Werkgever mag dat weigeren”
  PREMIUM

  Juridisch expert geeft raad over werken in tijden van corona: “Thuis uit schrik voor besmetting? Werkgever mag dat weigeren”

  Nu het coronavirus ook in ons land om zich heen grijpt, treffen steeds meer bedrijven maatregelen. Bureaus worden vaker gedesinfecteerd, vergaderingen in kleine ruimtes afgeraden en iedereen krijgt op het hart gedrukt om goed zijn handen te wassen. Maar wat zegt de wet eigenlijk over werken in tijden van corona? Geert Vermeir, juridisch expert en hr-dienstverlener bij SD Worx, beantwoordt 9 veelgestelde vragen.
 2. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. 61 nieuwe coronagevallen in ons land, Franse ‘cluster’-regio’s sluiten crèches en scholen

  61 nieuwe coronage­val­len in ons land, Franse ‘clus­ter’-regio’s sluiten crèches en scholen

  Er zijn sinds gisterenmiddag 59 nieuwe coronabesmettingen gedetecteerd in ons land, en vanavond kwamen daar nog twee nieuwe gevallen in Brussel bij, wat het totaal op 111 brengt. Buitenlandse Zaken raadt Belgische scholen aan hun Italiëreis of reisjes naar getroffen gebieden in Frankrijk uit stellen. Eerder zei viroloog Marc Van Ranst al dat Italië momenteel een “hotspot van coronabesmettingen” is. Volg alles op de voet in deze liveblog.
 2. Ook wielerjournalisten moeten hun plannen omgooien: “Mijn kinderen duimden gisteren dat koersen zouden afgelast worden”
  PREMIUM
  Wielrennen

  Ook wielerjour­na­lis­ten moeten hun plannen omgooien: “Mijn kinderen duimden gisteren dat koersen zouden afgelast worden”

  De renners moeten hun plannen omgooien, maar ook voor de wielerjournalisten is het aanpassen. Welk gevoel heerst bij hen en met wat gaan ze zich bezighouden nu de Italiaanse voorjaarskoersen zijn afgelast? VRT-journalist Renaat Schotte, HLN-journalist Bart Audoore en VTM-journalist Merijn Casteleyn aan het woord. “Het geld van de geannuleerde vlucht zijn ze helaas kwijt bij de krant. Maar goed, misschien moet ik vooral blij zijn dat ik niet voor niks in Italië zit.”
 3. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.