Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht volgen het virus op de voet aan het hoofd van de Risk Assesment Group.
Volledig scherm
Virologen Marc van Ranst en Steven Van Gucht volgen het virus op de voet aan het hoofd van de Risk Assesment Group. © Photonews/Isopix

Uitgebreide losse bubbel komt niet snel meer terug: tot vaccin gevonden is, zal een restrictie nodig blijven

De beperking van de bubbel werpt vruchten af. De keerzijde is dat de losse bubbel van vijftien, zoals we die in juli kenden, niet snel terugkomt. Dat schrijven de kranten van Het Mediahuis. Maar als de curve opnieuw daalt, kunnen we weer wat losser zijn, voegt viroloog Marc Van Ranst er meteen aan toe. 

109 reacties

 • Chris Devlaeminck

  7 maanden geleden
  Denken Marc van Ranst en Steven Van Gucht nu echt dat de mensen zich aan die bubbel van 5 houden? Hoe naïef kan men zijn!
 • Robert DE REU

  7 maanden geleden
  Geloof nog weinig van wat al die virologen uitkramen, kijk maar eens hoe de Nederlandse en onze virologen totaal een andere uitleg hebben, het enige wat ik wel weet de deze heren de mondmasker industrie flink ondersteunen, dat is het echt geworden, bekende modehuizen maken ze al aangepast aan uw kleding, zegt al genoeg zeker.
 • jaak Peeters

  7 maanden geleden
  Eric Raes: drie besmettingen meer ( omdat er meer getest wordt) en meteen volledige lockdown? Definitieve doodsteek voor economie en sociaal leven? Ipv blindelings eenzijdig handelende specialisten te volgen, zouden we beter zoeken naar een evenwichtige houding. En de superverspreiders aanpakken. We weten allemaal waar die te vinden zijn. Maar dat vraagt moed, nietwaar?
 • Pieter Martens

  7 maanden geleden
  Heren het vaccin is er in Rusland wat is het probleem?
 • Andy De Schieter

  7 maanden geleden
  Tegen een virus zal nooit een vaccin gevonden worden. Het lichaam moet dit zelf verwerken, je kan enkel ondersteunen.
 1. Motivatiepsycholoog: “Waarom geen soepelere coronaregels voor jongeren?”
  PREMIUM

  Motivatie­psy­cho­loog: “Waarom geen soepelere coronare­gels voor jongeren?”

  Incidenten aan de kust en in recreatiedomeinen maakten dit weekend duidelijk dat een deel van de bevolking het steeds moeilijker heeft om zich aan de coronaregels te houden. Vooral jongeren haken af. De maatregelen voor die specifieke doelgroep versoepelen zou een oplossing kunnen zijn, denkt psycholoog Maarten Vansteenkiste, die lid is van de expertengroep psychologie en corona en al sinds het begin van de crisis de motivatie meet.
 1. Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen
  Play
  bizar

  Angela stampt gluurder buiten die haar wil bepotelen

 2. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag