Uiterst zeldzame ‘rode regenboog’ gespot in België: onze wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit

Iedereen heeft wel eens een gewone regenboog gezien, maar dit is een heel speciale versie, een zeldzaam weerfenomeen genaamd ‘rode regenboog’. Die kan je enkel zien bij zonsopkomst of zonsondergang als het regent. In bovenstaande video legt onze wetenschapsexpert Martijn Peters het weerfenomeen uit.

  1. Gezocht: vrijwilligers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”
    PREMIUM
    3

    Gezocht: vrijwilli­gers om met kwetsbare groepen op vakantie te trekken. “Een kind dat van vader een Jupiler-vlag meekrijgt als slaapzak, dat is toch even slikken”

    De vraag naar vakanties voor kinderen en jongeren is groter dan het aanbod. Door een teruglopend aantal vrijwilligers nijpt het vooral bij vakanties en kampen voor kwetsbare doelgroepen. Een aantal kinderen zullen niet op vakantie kunnen vertrekken, aldus Rode Kruis-Vlaanderen. “Als die kinderen je bij het afscheid met tranen in de ogen een knuffel geven, weet je waarom je het doet”, getuigt vrijwilliger Xander Cottens.