Joel Hoylaerts - Photo News
Volledig scherm
© Joel Hoylaerts - Photo News

"Uitbreidingsplannen Brussels Airport betekent einde voor twee beschermde natuurgebieden"

BinnenlandDe uitbreidingsplannen die Brussels Airport koestert, vormen volgens Natuurpunt een ernstige bedreiging voor de natuurgebieden Silsombos en Torfbroek in Erps-Kwerps (Kortenberg). Als Brussels Airport de plannen wil realiseren, zal de milieuvereniging die trachten te dwarsbomen door zich te beroepen op de bescherming van beide gebieden door de Europese habitatrichtlijn. 

10 reacties

 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  Nee Tommeke gij hebt weer maar de helft of zoals gewoonlijk gelezen wat je zelf wilde lezen.Er gaan daar 24 huizen onteigend worden en hij steekt zijn nek uit voor de . 23 andere.En niet zoals onze rode burgemeester Tommeke die wist nooit van iets.Ik heb een onteigening meegemaakt 11 jaar eer we zeker waren dat het door ging.
 • Karel Destomme

  5 jaar geleden
  De naam zeft het al : BRUSSELS airport. Maw dit is een uitbreiding van Brussel die zelf geen vliegtuigen over hun hoofd wil, maar er enkel wil in zitten.
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  alsook de onteigening van het huis van een NVA burgemeester .( Da mag nie) Uitbreiding, jobs,jobs, enkel en alleen als het nva past .
 • RENE LENAERTS

  5 jaar geleden
  Als je natuurgebieden ter grootte van een bloembak gaat instellen kan je geen fietspad meer aanleggen zonder er enkele te schenden. Zij de mensen die er rond wonen niet belangrijker?
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  SPA had zelfs een voorstel goedgekeurd de baan 1800 meter te verlengen maar dat word dood gezwegen.Katia Segers daar de uitvinder van.
 1. Vandaag derde ondernemingsraad bij Delhaize, vakbonden hopen op opening voor onderhandelingen

  Vandaag derde onderne­mings­raad bij Delhaize, vakbonden hopen op opening voor onderhande­lin­gen

  Vanaf half tien 's ochtends vindt bij Delhaize de derde ondernemingsraad plaats sinds de directie de plannen heeft aangekondigd om de 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De vakbonden hopen dat er na de hoogopgelopen spanningen bij de vorige twee ondernemingsraden en het parallel gesprek waarbij beide partijen bij hun standpunten bleven nu wel een opening komt voor echte onderhandelingen.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.