Steenokkerzeel
Volledig scherm
Steenokkerzeel © Bart Leye

Uitbreiding Brussels Airport bedreigt buurgemeenten: "Onze dorpen worden onleefbaar"

De burgemeesters van Kortenberg en Steenokkerzeel zeggen njet tegen de geplande uitbreiding van de luchthaven van Zaventem. Uit uitgelekte plannen blijkt dat in het meest ingrijpende scenario 22 woningen moeten verdwijnen, terwijl de blijvers naast zich 'een muur' van 18 meter hoog krijgen, schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen vandaag.

110 reacties

 • André Thomassin

  5 jaar geleden
  Het gaat hier duidelijk over hoe ze de strenge Brusselse normen kunnen omzeilen, en politiek Vlaanderen zal weer over zich laten walsen.
 • Dominique Depauw

  5 jaar geleden
  Ik hoor steeds het argument “het is goed voor de economie” maar hoe ver ga daar in? Uit studies is intussen gebleken dat lawaai echt wel een probleem is en elk jaar vroegtijdige overlijdens als gevolg heeft. Anderzijds kan je moeilijk dieselwagens gaan bannen en vervolgens de uitstof van fijn stof doen toenemen door toegenomen vliegtuigtrafiek. Binnen Europa zijn er andere manieren om zich te verplaatsen. Misschien kan de werkgelegenheid gerealiseerd worden in andere transportsectoren?
 • Jan Van Boterdael

  5 jaar geleden
  Ben daar onlangs gaan wandelen,plaats genoeg in de achterliggende omgeving dus verkavelen maar.
 • William Van den Berghe

  5 jaar geleden
  Beste frank deville , in de beginjaren lag de luchthaven niet binnen een bebouwde kom, die is er nadien gekomen. En het is niet om de luchthaven van Heatrow 30 km van Londen ligt dat er daar geen bewoning is.
 • Marleen Gevers

  5 jaar geleden
  Ben benieuwd wat mensen zouden zeggen als ze morgen een autostrade voor hun deur krijgen... niet klagen dan , de weg was er eerst