Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © Florian Van Eenoo Photo News

Uitbraak van vogelgriep bij hobbyhouder in Chiny

Er is een uitbraak van vogelgriep van het type H5N8 vastgesteld bij een hobbyhouder in de gemeente Chiny (provincie Luxemburg). Het gaat om een hoogpathogene variant van het virus. Dat meldt het federaal voedselagentschap FAVV.

 1. Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”
  Antwerpen

  Bart De Wever niet onder de indruk van ultimatum Egbert Lachaert: “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”

  “Als u stil bent, hoort u mijn knieën knikken van de schrik”: burgemeester Bart De Wever (N-VA) is allerminst onder de indruk van het ultimatum dat Egbert Lachaert hem stelde. “Wat hij vraagt, is nonsens”, zei hij in Wakker op Zondag (ATV) over de heisa rond de schepenwissels in Antwerpen. In De Zevende Dag’ (VRT) gaf De Wever aan dat het hem elke dag ietsje minder kan schelen als Open Vld uit de coalitie zou stappen.
 2. Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleurige lucht precies vandaan? Wetenschapsexpert Martijn Peters legt uit
  Weernieuws
  5

  Waarom wordt het de komende dagen zo warm? En waar komt die rooskleuri­ge lucht precies vandaan? Weten­schaps­ex­pert Martijn Peters legt uit

  Vandaag en morgen worden we getrakteerd op zacht weer, een fenomeen dat deze tijd van het jaar niet vaak voorkomt. Vandaag liggen de maxima volgens het KMI tussen 12 en 16 graden. Morgen schommelen de temperaturen tussen 15 graden op de Hoge Venen en tot 20 graden in het zuidwesten van het land. Maar hoe komt het precies dat het opnieuw zo warm wordt? Wetenschapsexpert Martijn Peters geeft meer uitleg.