Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Uitbaters van nachtclubs misnoegd om verplichte ventilatie: "Wat is dan nut van Covid Safe Ticket?”

Verschillende nachtclubs en discotheken zijn niet tevreden met de verplichte ventilatie die het Overlegcomité opgelegd heeft. Dat schrijft ‘De Morgen’. “Wat is dan het nut van het Covid Safe Ticket?”, klinkt het bij Gerald Claes. Hij is uitbater van danscafé Charlatan én lid van Nightlife Counsil Gent, de officiële adviesraad van het Gentse nachtleven.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen
  190

  Youth For Climate roept jongeren op vrijdag tijdens de schooluren op straat te komen

  Klimaatbeweging Youth for Climate roept jongeren op om op vrijdag 22 oktober tijdens de schooluren de straat op te gaan in Gent en Louvain-la- Neuve voor de Global Climate Strike. Op die dag zullen jongeren over de hele wereld staken voor het klimaat. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts liet eerder al weten dat hij scholen heeft gevraagd om het klimaatspijbelen altijd te bestempelen als een ongewettigde afwezigheid.