Experten Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe krijgen een goede score mee.
Volledig scherm
Experten Marc Van Ranst, Steven Van Gucht, Geert Meyfroidt en Erika Vlieghe krijgen een goede score mee. © VTM NIEUWS

Uit enquête blijkt: meer vertrouwen in medische experten rond coronacommunicatie dan in politici

Het is vooral de medische en wetenschappelijke wereld die de Belg vertrouwen inboezemt en waarvan hij of zij informatie en aanbevelingen verwacht. Al krijgt ook premier Sophie Wilmès (MR) van 65 procent van de Belgen een goede score op het vlak van communicatie. Dat blijkt uit een enquête die in het paasweekend - en dus vóór de laatste Nationale Veiligheidsraad - werd afgenomen bij 1.500 Belgen door communicatieadviesbureau Whyte Corporate Affairs en het peilingsinstituut Dedicated.

16 reacties

 • Geert Landsman

  3 jaar geleden
  Weet niet wie ze gevraagd hebben maar ik ken niemand die vertrpuwen heeft in Jambon of de vlaamse regering, helemaal niemand.
 • Eric Van den Bergh

  3 jaar geleden
  Doet België het dan zo goed? Denk het niet.En politici hebben het veel moeilijker dan de experten, politici moeten beslissingen nemen, experten niet.
 • sabrina de wulf

  3 jaar geleden
  de regering daar heb ik totaal geen vertrouwen in sorry de enige waar ik vertrouwen in heb zijn marc van ranst en de andere drie die weten waar ze van spreken de rest niet
 • Nico Herbots

  3 jaar geleden
  Onze politici zijn met veel te veel en de meesten denken uitsluitend op korte termijn en met het oog op het belang van enkelen. De een gunt de ander niks, degelijk bestuur en het land dienen lijkt onderaan hun prioriteitenlijst te staan. En ze slagen er weer niet in een regering te vormen. Ik heb een aantal Nederlandse vrienden en die lachen zich dood, hebben mij al geadviseerd om ergens in het buitenland politiek asiel aan te vragen. Voor de gein. Maar toch.
 • pierre de smet

  3 jaar geleden
  Experten spreken elkaar tegen dus geen vertrouwen , en nog veel minder in deze niet verkozen noodregering .