Huub Caenen, Gert Geraerts, Yordi Nijs en Bart Gelders staken de handen uit de mouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Huub Caenen, Gert Geraerts, Yordi Nijs en Bart Gelders staken de handen uit de mouwen. © RV

Uit alle hoeken van het land komen vrijwilligers om mee op te ruimen: “Mensen moesten zich bedwingen om ons niet te knuffelen”

Van overal in Vlaanderen trekken mensen naar de Maas- en Vesdervallei om te de getroffenen van de ongeziene watersnood te helpen. ‘Helden van Hier: Helpende Handen’ volgt tientallen vrijwilligers. Wij spraken met Yordi Nijs (27) die vanuit Bilzen met zijn machinerie naar Pepinster afzakte om geheel vrijblijvend kelders leeg te pompen. “Ik heb het materiaal, langs de kant staan, zou ongelofelijk egoïstisch zijn”, zegt hij.

  1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
    Jobat

    Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

    Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?