De rector van de Universiteit van Gent, Rik Van de Walle.
Volledig scherm
De rector van de Universiteit van Gent, Rik Van de Walle. © Wannes Nimmegeers

UGent-rector Rik Van de Walle: “Universiteiten hebben fouten gemaakt in aanpak grensoverschrijdend gedrag”

De rector van de UGent, Rik Van de Walle, erkent dat de Vlaamse universiteiten in het verleden fouten hebben gemaakt in de aanpak van grensoverschrijdend gedrag. Als voorzitter van de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) geeft Van de Walle ook toe dat het eerdere verzet van de universiteiten tegen een extern, onafhankelijk meldpunt achteraf gezien verkeerd was.

2 reacties

 • vanaeken jokke

  2 weken geleden
  Het was bijna in de doofpot beland dat is wat er gebeurd is Demir heeft daar een stok voor gestoken.
 • Guy Dupont

  2 weken geleden
  De rector (Slels) van UGent zou beter eerst bij zichzelf kijken alvorens anderen met vinger te wijzen;
 1. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.
 2. KU Leuvenstudente kaart grensoverschrijdend gedrag aan met protestactie: “Ik begin me onveilig te voelen aan de universiteit”
  PREMIUM
  Leuven

  KU Leuvenstu­den­te kaart grensover­schrij­dend gedrag aan met protestac­tie: “Ik begin me onveilig te voelen aan de universi­teit”

  Een veroordeling voor een pedagogieprofessor die een studente verkrachtte, de schorsing van Peter Hespel, professor inspanningsfysiologie en bekend televisiegezicht, na jaren van pesterijen en intimidatie. Het stormt in de academische wereld. Voor geneeskundestudent Hadisha Shoudoueva (22) is genoeg genoeg. Woensdagavond organiseerde zij een betoging om grensoverschrijdend gedrag aan de universiteit een halt toe te roepen.
 1. Vlaamse Vereniging van Studenten pleit voor nultolerantie voor grensoverschrijdend gedrag

  Vlaamse Vereniging van Studenten pleit voor nultoleran­tie voor grensover­schrij­dend gedrag

  De Vlaamse Vereniging van Studenten (VVS) herhaalt het pleidooi voor nultolerantie voor grensoverschrijdend gedrag. De studentenkoepel vraagt een duidelijke ‘consequence culture’, waarin daders voor hun verantwoordelijkheid worden gesteld, en een open en transparante communicatie om het vertrouwen van studenten echt terug te winnen, reageert de VVS vandaag in een persbericht op recente zaken die in de actualiteit kwamen.