Professor Tom Decorte.
Volledig scherm
Professor Tom Decorte. © Photo News

UGent-drugsexpert Tom Decorte stuurt open brief naar politici: “Stop het spierballengerol”

Tom Decorte, criminoloog en drugsexpert aan de Universiteit Gent, heeft naar aanleiding van de commotie rond drugs de afgelopen maanden, een open brief geschreven voor onze politici. “Stop het spierballengerol, en start een sereen debat in een parlementaire werkgroep", schrijft hij. Lees de integrale brief hieronder.

47 reacties

 • Jef Heffens

  3 jaar geleden
  Het probleem is dat een groot deel van europa verslaafd is aan drugs en daarmee ook de misdaad steun. Men moet meer controles doen op drugs in het verkeer maar niet minder in de bedrijven. Men moet dringen limieten opstellen voor opiaten in het lichaam wanneer men werkt, zij het nu voor de privé of de overheid. De grens overschrijden is zonder wedde naar huis tot men voldoet aan de grenswaarde. Bij recidivisme onmiddellijk ontslag ook voor hoge ambtenaren en politici.
 • Eric Urkens

  3 jaar geleden
  De Chinese veroordelingen voor drugstraficanten garanderen dat de persoon in kwestie onder andere de drugswereld verlaat.
 • Leopold Vanhoof

  3 jaar geleden
  Tot mijn verbazing hoorde ik voor enkele dagen zeggen dat de criminaliteit in Gent was gedaald en het drugsverbruik was gestegen. Besluit, druggebruik en criminaliteit hebben niets met elkaar te zien. Ik dacht dat ik van mijn stoel viel.
 • peter servranckx

  3 jaar geleden
  Gespecialiseerd in drugs ? En dan komen pleiten voor een soort controleverkoop door de overheid. Simpel 1 redenering : als deskundige zal hij wel weten hoelang dit opspoorbaar is in het lichaam, bij autoaccidenten van gedrogeerde personen zijn de straffen zwaarder, trekken verzekeringen zich terug, etc. Meer moet ik niet zeggen denk ik wat er met die personen zal gebeuren.
 • Ludwig VdB

  3 jaar geleden
  Wat heeft die deskundige nu verteld? Juist niks. We moeten verdraagzaam zijn in alle richtingen en voor de rest zwijgen dat we zweten. Er moet voor alle partijen opgetreden worden voor zowel kleine als grote drugsdelicten en vooral effectief gestraft worden voor alle categorieën. Dat helpt misschien maar tolereren, gedogen en pamperen zeker niet, dat is al afdoende bewezen.