Gesnotter, gehoest enerzijds en anderzijds grommende darmen en veelvuldig toiletbezoek: er zijn duidelijk meer virale infecties dan vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Gesnotter, gehoest enerzijds en anderzijds grommende darmen en veelvuldig toiletbezoek: er zijn duidelijk meer virale infecties dan vorig jaar. © thinkstock

U bent niet de enige met snotneus of diarree. Verkoudheden en darminfecties zijn in opmars

Is uw neus een lekkende kraan? Hoest u als een zeehond? Lijken uw darmen op een borrelende vulkaan? Als het een troost mag zijn: uw lot wordt door velen gedeeld want zowel het rhinovirus, dat verkoudheden veroorzaakt, als het norovirus, dat diarree meebrengt, zijn in opmars. Hoe komt dat? 

  1. Maximumfactuur voor zorg verlaagt van 450 naar 250 euro

    Maximumfac­tuur voor zorg verlaagt van 450 naar 250 euro

    Vanaf 1 januari bedraagt de maximumfactuur in de zorg niet langer 450, maar wel 250 euro. Daardoor zullen in de loop van 2022 zo’n 100.000 gezinnen al kunnen rekenen op een hogere terugbetaling. “Zo zorgen we ervoor dat mensen niet in financiële problemen komen omdat ze zorg nodig hebben. Zorg toegankelijk en betaalbaar maken, voor iedereen, dat is mijn engagement”, zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).