Gesnotter, gehoest enerzijds en anderzijds grommende darmen en veelvuldig toiletbezoek: er zijn duidelijk meer virale infecties dan vorig jaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Gesnotter, gehoest enerzijds en anderzijds grommende darmen en veelvuldig toiletbezoek: er zijn duidelijk meer virale infecties dan vorig jaar. © thinkstock

U bent niet de enige met snotneus of diarree. Verkoudheden en darminfecties zijn in opmars

Is uw neus een lekkende kraan? Hoest u als een zeehond? Lijken uw darmen op een borrelende vulkaan? Als het een troost mag zijn: uw lot wordt door velen gedeeld want zowel het rhinovirus, dat verkoudheden veroorzaakt, als het norovirus, dat diarree meebrengt, zijn in opmars. Hoe komt dat? 

 1. AFSCHEIDSCOLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”
  PREMIUM

  AFSCHEIDS­CO­LUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”

  Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.”
 2. INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialisten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben”
  PREMIUM
  70

  INTERVIEW. Jan Jambon: "Ik, mij schamen? De socialis­ten zouden zich moeten schamen voor alle flauwekul die ze indertijd ingevoerd hebben”

  Nee, Jan Jambon (N-VA) schaamt zich niet. Integendeel: hij gooit de boemerang terug in het gezicht van Conner Rousseau (Vooruit). “Weet je waar ik mij voor zou schamen? Voor al die flauwekul die de socialisten indertijd in het onderwijs ingevoerd hebben.” De Vlaamse minister-president schiet met scherp en maakt z’n borst nat voor een pittig voorjaar. Maar wat na 2024?
 1. Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadige overval weer achter haar toog: “Finse zeevaarders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”
  PREMIUM

  Cafébazin Lisbeth (87) staat een dag na gewelddadi­ge overval weer achter haar toog: “Finse zeevaar­ders leerden me schelden, de Denen roken en drinken”

  Vier gemaskerde bandieten beroofden haar van haar geld en juwelen en lieten haar voor dood achter, maar daags na de overval staat Lisbeth Waldack (87) weer in haar café voor een koffietje, een sigaretje en een babbel met haar trouwe klanten. We trokken naar de Viking in de Muide, een arbeiderswijk in het havengebied van Gent voor een gesprek met een straffe madam.