Veerle en Luc genieten van hun campermeal in hun mobilhome aan brasserie de Biertuin in Paal-Beringen.
Volledig scherm
PREMIUM
Veerle en Luc genieten van hun campermeal in hun mobilhome aan brasserie de Biertuin in Paal-Beringen. © Photo News

Typisch Belgisch: regeling campermeals is pure kafka. Op de parking eten mag niet, op de openbare weg wél

Kafka van het zuiverste water: het verbod op de zogenaamde campermeals van begin deze week wordt nu al, heel eenvoudig, omzeild. Eigenaars van mobilhomes mogen hun takeaway maaltijd niet nuttigen op de privéparking van een restaurant. Maar enkele meters verderop, op de openbare weg, is er geen probleem. “Als de laatste hap binnen is, kunnen ze met instemming van de restauranteigenaar opnieuw rustig parkeren op zijn domein en daar overnachten.”

 1. Twee jonge ondernemers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Twee jonge onderne­mers verkopen truien en t-shirts met daarop de opvallende boodschap van Erika Vlieghe: “We moeten stoppen met te veel te zeuren”

  Infectiologe Erika Vlieghe vindt dat er te veel wordt gezeurd over de coronamaatregelen. Dat zei ze zondag in De Zevende Dag. “Ik ga dat eens op een trui laten zetten. We moeten stoppen met te veel te zeuren”, klonk het. “Zo gezegd, zo gedaan”, dachten de twee jonge ondernemers achter het merk Flâneur. Zij brengen de wens van Vlieghe in vervulling en verkopen vanaf vandaag t-shirts en truien met de niet mis te verstane boodschap in hun webshop. “We moedigen onze volgers aan om positief te blijven en zich met positieve vibes te omringen”, vertelt Seger Scheyving.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras