Volledig scherm
© Twitter

Twitter lacht met ‘Eigen kweek’-Engels van Stephanie D’Hose in brief gericht aan Amerikaans vicepresident: “Pence zal zwaar onder de indruk zijn”

Een brief van Senaatsvoorzitster Stephanie D’Hose gericht aan Amerikaans vicepresident Mike Pence, waarin de bestorming van het Capitool veroordeeld wordt, leidt tot heel wat spottende reacties over het gebruikte Engels.

8 reacties

 • Alex Hantson

  2 weken geleden
  Een brief taalkundig een senaatsvoorzitster niet waardig. Waarom hebben deze hooggeplaatste politici een kabinet? Deze brief had eerst door een bekwaam kabinetslid geverifieerd en gecorrigeerd moeten worden. Indien dat toch gebeurd zou zijn, dan heb ik mijn grote twijfels over de kwaliteiten van de kabinetsleden! Ik veronderstelde, gezien de hoge kost van al onze verschillende overheden en hun kabinetten, dat we toch mogen rekenen op kwaliteit en niet op kwantiteit!
 • Ron Leclerc

  2 weken geleden
  In het middelbaar krijg je voor zo een tekst een 5 op 10.
 • Geert Landsman

  2 weken geleden
  Dit soort brieven krijg je als je op school nooit Engels onderwijs krijgt. Het is ronduit slecht Engels en duidelijk een machine vertaling, de woorden zijn correct maar worden zo nooit gebruikt en die zinsbouw al helemaal niet. Dit is een brief van iemand die geen Engels machtig is.
 • Jean Petermans

  2 weken geleden
  Dit is de gewone ambtelijke taal zoals het hoort te zijn op dit niveau van communicatie; tegenwoordig gaat men er blijkbaar van uit dat de " berichtjestaal" de standaard moet zijn en dan is het ook logisch dat de talenkennis er op achteruit gaat.
 • Cesar Van Huynegem

  2 weken geleden
  Dat al die twitteraars hun tijd eens nuttig gaan besteden. Met Stephanie haar brief is nu eens werkelijk niets verkeerd. Een mooi gebaar. Een baken van democratie is er wel wat over.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"