De gevangenis van Sint-Gillis
Volledig scherm
De gevangenis van Sint-Gillis © belga

Twintig gedetineerden krijgen schadevergoeding voor "onmenselijke behandeling”

De Belgische staat is veroordeeld voor de "onmenselijke behandeling" van twintig gedetineerden in vier Belgische gevangenissen tijdens de cipiersstaking van april tot juni 2016. De gevangenen zullen een schadevergoeding krijgen, bericht RTL Info vandaag.

62 reacties

 • censor

  2 jaar geleden
  Ontelbare slachtoffers worden in de steek gelaten, zelfde laken een broek: aanklagen
 • Ruddy Dooms

  2 jaar geleden
  En wat met de slachtoffers; de Romeinen hadden geen problemen met overvolle gevangenissen of met klachten van gedetineerden.
 • Patje Moyens

  3 jaar geleden
  Dan mogen onze bejaarden die in een zorginstelling verblijven ook klacht indienen om dezelfde reden. Meer dan de helft van onze ouderen krijgen ook niet de gepaste zorg die ze verdienen. Mensen die negatief zijn voor de maatschappij hebben nu eenmaal de voorkeur op zij die positief hebben bijgedragen dankzij de hedendaagse politieke correctheid.
 • Sylvia Van geel

  3 jaar geleden
  Een crimineel daadwerkelijk straffen is moeilijk tegenwoordig maar ingaan op hun vraag is dan weer geen probleem. Hun slachtoffers hbb niks gekregen buiten verdriet, pijn en miserie!
 • Kevin Vermeirssen

  3 jaar geleden
  Deze vergoedingen rechtstreeks uitkeren aan hun slachtoffers dan?
 1. Kortrijkse scholengroep volgt bewust quarantaineregels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettingen”
  Play
  Kortrijk

  Kortrijkse scholen­groep volgt bewust quarantai­ne­re­gels niet meer: “We sluiten geen klassen meer vanaf vier besmettin­gen”

  “We starten geen ‘antibeweging’, we blijven het virus ernstig nemen en we blijven streven naar een veilige omgeving voor leerlingen en personeel, maar niet meer met deze maatregelen”, staat in een open brief van alle directies van de Kortrijkse secundaire scholengroep Rhizo, gericht aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). Door het hoge aantal besmettingen met de omikronvariant vinden zij het onhoudbaar om de huidige quarantaineregels nog te volgen. Ook het Guldensporencollege in Kortrijk vraagt naar duidelijke regels.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. LIVE. Personeelsuitval dwingt ook De Lijn weer tot snoeien in aanbod - Pfizer en BioNTech starten klinische studie naar omikronvaccin
  5

  LIVE. Personeels­uit­val dwingt ook De Lijn weer tot snoeien in aanbod - Pfizer en BioNTech starten klinische studie naar omikronvac­cin

  Het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen in ons land nadert de kaap van de 50.000. De omikronvariant is inmiddels al goed voor 93 procent van het totale aantal besmettingen. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke stelt intussen voor om tijdelijk kinderen, die een hoogrisicocontact hebben gehad maar negatief testen op het coronavirus, toch naar school te laten gaan. Hij wil ook af van de verplichting om een klas te sluiten na vier besmettingen. Lees alle nieuwe ontwikkelingen rond het coronavirus in dit liveblog.
 2. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.