Ariane Van den Berghe, themaverantwoordelijke bij het Agentschap Opgroeien voor het Handhavingsteam en Multiteam van Kind & Gezin.
Volledig scherm
Ariane Van den Berghe, themaverantwoordelijke bij het Agentschap Opgroeien voor het Handhavingsteam en Multiteam van Kind & Gezin. © BELGA

Tweede passage van Kind & Gezin in onderzoekscommissie roept juist méér vragen op: “Heel veel alarmbellen”

Na de tweede passage van het Agentschap Opgroeien, waaronder Kind & Gezin valt, in de onderzoekscommissie naar de veiligheid van de kinderopvang in het Vlaams Parlement bleven zowel meerderheid als oppositie nog met tal van vragen zitten. Vooral de lange doorlooptijd van de handhavingsprocedures riep veel vragen op. “Dekken de procedures wel nog waar ze voor moeten staan?”, vroeg voorzitter Koen Daniëls (N-VA) zich af.

7 reacties

 • jan verheyen

  9 maanden geleden
  Heel kind en gezin opdoeken. Veel praatjes en formuliertje en voor de rest, Nada, niets . Weg met heel die groep burocraten .
 • eli bosch

  9 maanden geleden
  Waarom moet de directie van K&G geen ontslag nemen?
 • gust peeters

  9 maanden geleden
  Themaverantwoordelijke bij het Agentschap Opgroeien voor het Handhavingsteam en Multiteam van Kind & Gezin. En dan verschieten dat er niks werkt.
 • Johan hendrickx

  9 maanden geleden
  En de hoofdverantwoordelijke heeft de vlucht genomen..
 • Jef Lois

  9 maanden geleden
  Beke is eindelijk weg maar waarom sneuvelen er bij kind en gezin geen koppen?
 1. “België blijft draaischijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  “België blijft draai­schijf voor Russisch gas”: import steeg 28 procent vorig jaar

  België blijft, ondanks de Russische inval in Oekraïne, een internationale draaischijf voor Russisch vloeibaar gas. Zo importeerde België vorig jaar 28 procent meer lng uit Rusland dan in 2021. Dat blijkt uit berekeningen van Greenpeace België, waarover het zaterdag bericht samen met ngo's Bond Beter Leefmilieu en Vredesactie. Zij willen dat het contract tussen gasnetbeheerder Fluxys en het Russische Yamal LNG wordt stopgezet.
 2. Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn: “Overlijden van baby in Mariakerke heeft mij meer aangegrepen dan ik aan de buitenwacht wilde toegeven”

  Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn: “Overlijden van baby in Mariakerke heeft mij meer aangegre­pen dan ik aan de buiten­wacht wilde toegeven”

  Wouter Beke heeft zijn ontslag gegeven als Vlaams minister van Welzijn. De CD&V-topman deed de aankondiging tijdens een onverwachte persconferentie met vrouw en dochter aan zijn zijde. “Nothing to prove”, luidde het opschrift op een oranje trui die hij van hen kreeg. Als reden haalde hij onder meer het overlijden van de baby in Mariakerke en de barslechte peiling aan, maar ook de pers kreeg een stevige sneer.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.