Volgens viroloog Marc Van Ranst circuleert de omikronvariant al langer in Europa maar bleef hij onder de radar.  "Maar waarschijnlijk nog niet heel lang."
Volledig scherm
PREMIUM
Volgens viroloog Marc Van Ranst circuleert de omikronvariant al langer in Europa maar bleef hij onder de radar. "Maar waarschijnlijk nog niet heel lang." © VTM NIEUWS

Tweede omikron-besmetting in ons land: “Waarschijnlijk komen er elke dag nieuwe gevallen”

Er is in ons land, na de eerste ontdekking vorige week vrijdag, een tweede besmetting met de omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. De twee zijn niet met elkaar gerelateerd. Daarnaast wordt nog een aantal verdachte stalen onderzocht en is er een vermoeden dat een gezinslid van de vrouw die als eerste besmet raakte ook met omikron is besmet. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de zorgwekkende variant al in 23 landen opgedoken.

  1. 426 politiemensen controleren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmokkelaars én drugsdealers”
    Play
    West-Vlaanderen

    426 politiemen­sen controle­ren aan élke snelweg in West-Vlaanderen: “Actie tegen inbrekers, mensensmok­ke­laars én drugsdea­lers”

    Automobilisten die zich zaterdagnamiddag en -avond in de buurt van snelwegen begaven in West-Vlaanderen, liepen grote kans om tegengehouden te worden door de politie. Aan nagenoeg elk op- en afrittencomplex in de provincie stond een controlepost opgesteld. In Ruddervoorde kregen de automobilisten de aanwezigheid van ministers Verlinden, Van Quickenborne, gouverneur Carl Decaluwé, procureur des Konings Filiep Jodts en de voltallige pers er gratis bij. “Het hoofddoel is inbrekersbendes, mensensmokkelaars en drugsdealers onderscheppen”, aldus Verlinden.