Volledig scherm
© ANP XTRA

Tweede kortgeding tegen coronamaatregelen afgewezen: “Totaal onwetenschappelijke redeneringen”

Ook het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is door de Brusselse kortgedingrechter afgewezen. Dat meldt de persrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Meer dan 400 mensen hadden geëist dat de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor hen zouden opgeheven worden. Volgens hen schenden ze hun mensenrechten en hebben ze geen enkel effect op de verspreiding van het virus. De kortgedingrechter heeft hun nu ongelijk gegeven.

31 reacties

 • roger decuyper

  1 maand geleden
  Hadden vanaf het begin van de pandemie een harde lockdown geweest in plaats van rond de pot te draaien had Europa nu clean geweest , goed voorbeeld China !! En dan zeggen China maakt de economie stuk , nee de Chinezen zijn een gedisciplineerd volk waar de wereld een voorbeeld kan aannemen !
 • Ronny Biesen

  1 maand geleden
  In Belgie ben je als burger tegen de staat altijd verloren. Iedereen die er zit op justitie en gerecht is politiek benoemd. Niks is onafhankelijk. Apenland en politiestaat Belgie.
 • Anna Pauels

  1 maand geleden
  Sonny Bruegelmans, u verwoordt zeer mooi wat ik ook zie gebeuren en het jaagt me angst aan. Vele artsen stellen de maatregelen ook in vraag , net als het vaccin
 • jan van calenberg

  1 maand geleden
  Ik zou eerder het omgekeerde verwachten. Zoals een kortgeding om het onderwijzend personeel beter te beschermen. Hun rechten op bescherming zijn misschien meer geschonden.
 • glenn wouters

  1 maand geleden
  De rechter denk al als een normaal rationeel mens, maar als ik het hier zie is er nog werk aan de winkel. De mensen die de eisen van deze groep mensen steunen moesten eens een paar dagen op een covid afdeling gaan werken. Of verplicht tegen de familie leden het trieste nieuws gaan brengen dat een geliefde is gestorven aan corona. Misschien dat een shock effect enige zin tot rede kan brengen.
 1. Ontgoocheling bij verschillende sectoren: “Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben”
  87

  Ontgooche­ling bij verschil­len­de sectoren: “Overlegco­mité zal honderden faillisse­men­ten op haar geweten hebben”

  De cultuursector reageert teleurgesteld op de beslissing van het Overlegcomité om voorlopig geen versoepelingen aan te kondigen. “We vroegen groen licht en kregen een time-out”, stelt de Crisiscel Cultuur in een eerste reactie. Ook de pretparken betreuren het gebrek aan perspectief. “Wij hadden gehoopt op een openingsdatum.” Ondernemersorganisatie NSZ noemt de time-out van een week onaanvaardbaar. “Het Overlegcomité zal honderden faillissementen op haar geweten hebben door niets van hoop te bieden.”
 1. Pierre Van Damme: "Komende week meer duidelijkheid over aanpassing vaccinatiestrategie”
  Play

  Pierre Van Damme: "Komende week meer duidelijk­heid over aanpassing vaccinatie­stra­te­gie”

  Nu de cijfers de slechte kant opgaan en bedrijven de beloofde vaccins niet kunnen leveren, neemt de druk voor een aangepaste vaccinatiestrategie toe. Dat vertelt vaccinoloog Pierre Van Damme in VTM Nieuws. Tegelijk zorgt het vaccin van Johnson & Johnson dat werd goedgekeurd in de Verenigde Staten voor nieuwe hoop. Volgens de vaccinoloog komt volgende week meer duidelijkheid over de nieuwe strategie.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven