Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Getty Images

Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaatregelen ook in beroep afgewezen

Het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is nu ook door het Brusselse hof van beroep afgewezen. Volgens het hof van beroep is de zaak niet langer hoogdringend en tonen de eisers, gelet op de tussengekomen versoepelingen, niet meer aan dat ze persoonlijk en concreet geraakt worden door de maatregelen. Dat meldt de persmagistraat van het hof van beroep. Een eerder kort geding, uitgaand van een deel van dezelfde groep mensen, werd ook afgewezen, zowel door de kortgedingrechter als door het hof van beroep.

11 reacties

 • Jan Van de Velde

  1 maand geleden
  Er is duidelijk een gebrek aan het vak staatsburgerlijke opvoeding of inburgering in ons onderwijs.
 • Bruno Draulans

  1 maand geleden
  Ik heb gewoon gelezen dat diegenen die de rechtzaak aanspanden, hun zaak niet goed hebben voor bereid. Ze konden niet genoeg aantonen dat ze grote schade hebben geleden. dat maak ik er uit. Anders had de rechtbank wel gezegd, dat er voor niemand een uitzondering kan gemaakt worden, vanwege gelijkheidsprincipe en openbare gezondheid. Is al eerder zo uit gesproken.
 • Willy Devroey

  1 maand geleden
  Dus die denken dat de wet er alleen voor de anderen is. Denk dat het goed zou zijn dat die groep door politiediensten in de gaten wordt gehouden. Hebben zeker iets te verbergen.
 • Yannick Peeters

  1 maand geleden
  Maw, het incompetente gerecht weigert recht te spreken en schuift alle juridische verantwoordelijkheid van zich af terwijl grondrechten met de voeten worden getreden.
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Het resultaat van politiek benoemde rechters, daar ga je nooit gelijk halen