Op de covidafdeling in UZ Gent.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de covidafdeling in UZ Gent. © Franky Verdickt

Tweede golf blijkt minder dodelijk dan de eerste. Hoe kan dat?

Hoewel het aantal ziekenhuisopnames in de tweede golf een stuk hoger ligt, is de piek van het aantal coronasterfgevallen minder hoog dan in de eerste golf. Wat is daar de verklaring voor? 

6 reacties

 • HUGO COOLSAET

  8 maanden geleden
  Veel praat voor de vaak. Door einde mei de bubbel uit te breiden naar 10 en vervolgens 15 personen per individu en wekelijks wijzigbaar, werd de start gegeven van de "beloofde" tweede golf (doe maar op). Sindsdien meer dan 5000 overlijdens die vermeden had kunnen worden indien men de regels met verantwoordelijkheidszin en kennis van zaken had genomen.
 • Ivan .Vanmechelen

  8 maanden geleden
  Niet moeilijk te begrijpen nochtans. De zwakste groep is al uitgedund tot op het bot.
 • Obi Williams

  8 maanden geleden
  Logisch, ze kennen het virus nu beter dan ervoor, meer middelen om te helpen etc.
 • Lisa Carpentier

  8 maanden geleden
  Omdat men betere medicatie heeft die bij ernstig zieken effectief is.
 • Roger Wellens

  8 maanden geleden
  Dat is omdat je maar 1 keer kan sterven, en de zwakste mensen zijn reeds begraven.
 1. België schenkt alle nog te leveren AstraZeneca-vaccins weg aan internationaal Covax-programma, eerste 393.000 dosissen verscheept naar vier landen
  21

  België schenkt alle nog te leveren AstraZene­ca-vac­cins weg aan internatio­naal Co­vax-programma, eerste 393.000 dosissen verscheept naar vier landen

  België zal de komende weken en maanden al zijn bestelde vaccins van AstraZeneca wegschenken aan Covax. Dat is het initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO om vaccins beschikbaar te maken in ontwikkelingslanden. Aangezien er genoeg voorraad is, zullen alle nog te leveren dosissen meteen worden doorgestuurd. De eerste 393.000 dosissen zullen de komende dagen al verstuurd worden naar vier landen. Tegen einde 2021 wil ons land 4 miljoen vaccins wegschenken.