Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Mine Dalemans

Tweede coronaprik voor 12- tot 15-jarigen al na drie weken in plaats van vijf om tieners volledig te beschermen tegen start schooljaar

Het Agentschap Zorg en Gezondheid brengt de tussentijd tussen twee Pfizer-prikken vanaf vanavond terug van vijf naar drie weken voor alle nog uit te nodigen Vlamingen. Doordat Vlaanderen tienduizenden dosissen heeft gekregen van de andere regio’s en we aan het einde van de eersteprikronde zitten, zijn er genoeg vaccins beschikbaar. De inkorting moet tieners volledige bescherming bieden tegen de start van het nieuwe schooljaar. Morgen gaan de eerste uitnodigingen voor de 12- tot 15-jarigen de deur uit, en zullen zij zich ook op de reservelijst Qvax kunnen inschrijven.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Eerste 12-jarigen in Vlaanderen krijgen coronaprik in Genk: “Met veiliger gevoel op kamp vertrekken”
  PREMIUM
  As/Genk/Zutendaal

  Eerste 12-jarigen in Vlaanderen krijgen coronaprik in Genk: “Met veiliger gevoel op kamp vertrekken”

  Het vaccinatiecentrum in de Limburghal in Genk houdt vandaag voor de derde keer een ‘open prikmoment’. Een 1.500-tal Pfizer-vaccins liggen klaar om toegediend te worden aan inwoners uit As, Genk en Zutendaal die nog geen eerste coronaprik hebben gehad. Opvallend: 12- tot 15-jarigen zijn ook welkom. Het is de eerste keer in Vlaanderen dat zij om hun coronaspuitje kunnen gaan.
 3. Vandaag wellicht definitief groen licht voor vaccineren 12- tot 15-jarigen: is dat wel veilig? En krijgen tieners meer vrijheid als ze zich laten inenten?
  PREMIUM

  Vandaag wellicht definitief groen licht voor vaccineren 12- tot 15-jarigen: is dat wel veilig? En krijgen tieners meer vrijheid als ze zich laten inenten?

  De Hoge Gezondheidsraad heeft groen licht gegeven voor het inenten van 12- tot 15-jarigen tegen het coronavirus. Nu zijn de ministers van Volksgezondheid aan zet. Zij zullen hoogstwaarschijnlijk vandaag definitief beslissen. Maar welk vaccin zullen deze tieners krijgen? Zullen zij ook naar het vaccinatiecentrum moeten? En is een prik wel veilig voor hen? Al uw vragen beantwoord.