Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News
Volledig scherm
© Pieter-Jan Vanstockstraeten / Photo News

Tweede AstraZeneca-prik zelf vervroegen kan via dit stappenplan

AstraZeneca heeft vandaag de beloofde 700.000 vaccins aan België geleverd. Daardoor is een tweede prik met het vaccin nu voor iedereen mogelijk na acht weken. Dat meldt de taskforce Vaccinatie. De afspraak vervroegen kan op de volgende manier.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Risicopatiënten en 65-plussers kunnen tweede AstraZeneca-prik vervroegen dankzij levering 700.000 vaccins: dit is hoe je dat doet

  Risicopa­tiën­ten en 65-plus­sers kunnen tweede AstraZene­ca-prik vervroegen dankzij levering 700.000 vaccins: dit is hoe je dat doet

  AstraZeneca heeft deze namiddag 696.000 nieuwe coronavaccins geleverd aan België. Dat bevestigen de taskforce Vaccinatie en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). De vaccins zullen het voor risicopatiënten en 65-plussers mogelijk maken om vanaf morgen hun afspraak voor hun tweede prik te vervroegen. Dat zal via het reservatiesysteem kunnen waarmee de eerste afspraak vastgelegd werd, of via de helpdesk van het lokale vaccinatiecentrum.
 1. Gewezen militair riskeert celstraf voor munitieverzameling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Gewezen militair riskeert celstraf voor munitiever­za­me­ling: “Het is niet omdat er een Jürgen Conings geweest is, dat alle militairen zo zijn”

  Een gewezen militair van 39 jaar uit Lokeren riskeert een celstraf van vijf maanden en een boete van 4.000 euro. De man heeft een verzameling van munitiepatronen, rookbommen en flitsgranaten die hij vanop het werk mee naar huis had genomen. “Ik heb een fascinatie voor wapens. Die spullen stonden decoratief thuis opgesteld. Ik zou ze nooit willen gebruiken”, meldde de man woensdag in de correctionele rechtbank.