Volledig scherm
© RV

Twee politiedirecties ontvingen rapport zaak-Chovanec binnen drie dagen na zijn overlijden: beperkte informatie over interventie tijdens delirium

De Directie van de Operaties van de Bestuurlijke Politie (DAO) en de Interne Directie voor preventie en bescherming op het werk (CGWB) hebben op 2 maart 2018 het politierapport ontvangen dat is opgesteld na het verblijf in de cel en de overbrenging naar het ziekenhuis van Jozef Chovanec. Dat blijkt uit documenten die zijn overgemaakt aan de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. 

3 reacties

 • Jan Jansens

  6 maanden geleden
  Dit neemt mijn vertrouwen in politie en justitie volledig weg. De zoveelste doofpot operatie en op het einde van de rit wordt niemand gestraft.
 • Eddy DESMET

  6 maanden geleden
  Hoe verder de hele zaak onderzocht wordt, hoe meer de hele zaak steeds meer begint te stinken. We weten dankzij de beelden wie betrokken was bij de arrestatie. Die mensen moeten stante pede worden ontslagen. Daar bestaat niet de minste twijfel over. Een kordate aanpak dringt zich op.
 • Jan Van de Velde

  6 maanden geleden
  De kwestie is niet wie er gefaald heeft of aan geheugenverlies lijdt maar wel de oorzaak van het overlijden van de heer Chovanec, de vraag of iemand anders daaraan schuld heeft en waarom. Het beoordelen van een en ander is de grondwettelijke opdracht van het openbaar ministerie en de rechters, niet van buitenstaanders.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees