Alain Moussa
Volledig scherm
Alain Moussa © Tim Dirven

Twee personen vrijgelaten na verhoor in onderzoek naar Bende van Nijvel

De Brusselse ex-gangster Alain Moussa en een andere persoon werden woensdagavond vrijgelaten na verhoor. Dat heeft het federaal parket donderdag bekendgemaakt. 

 1. Twee huiszoekingen na nieuwe verklaringen ex-gangster over Bende van Nijvel: “Het waren mijn kompanen De Staercke en Salesse”

  Twee huiszoekin­gen na nieuwe verklarin­gen ex-gang­ster over Bende van Nijvel: “Het waren mijn kompanen De Staercke en Salesse”

  In Ganshoren en Asse zijn dinsdagochtend twee huiszoekingen uitgevoerd in het onderzoek naar de Bende Van Nijvel. De huiszoekingen zijn er gekomen nadat de Brusselse ex-gangster Alain Moussa (70) bij het gerecht nieuwe verklaringen had afgelegd over de Bende van Nijvel. Moussa werd na zijn verklaringen opgepakt vanochtend. Dat meldt het Nieuwsblad. “Het waren mijn toenmalige bendeleden De Staercke en Salesse”, verklaarde Alain Moussa afgelopen donderdag tegen de politie in Nijvel. De Staercke doet de beschuldigingen af als onzin: “Moussa is een drugsverslaafde, immer dronken mythomaan.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 3. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 4. Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldrecord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaaptekort begon ik te hallucineren”

  Hij doet het! Matthieu Bonne reageert op wereldre­cord van 3.590 kilometer fietsen op 7 dagen: “Door slaapte­kort begon ik te hallucine­ren”

  Bredenaar Matthieu Bonne (29) toonde in Kamp Waes al aan heel Vlaanderen dat opgeven niet in zijn woordenboek staat en dat heeft hij nu weer bewezen. Hij fietste op 7 dagen tijd maar liefst 3.619 kilometer bij elkaar en kan zo opnieuw een wereldrecord op zijn naam schrijven. Een straffe prestatie, zeker gezien de tegenslag die hij onderweg gekend heeft. “Mentaal was dit het zwaarste dat ik al gedaan heb.”
  Bredene, Oostende, Brugge