De gevangenis van Hasselt, waar een vleugel voor geradicaliseerde gevangenen werd geopend.
Volledig scherm
De gevangenis van Hasselt, waar een vleugel voor geradicaliseerde gevangenen werd geopend. © belga

Twee op de drie geradicaliseerde gedetineerden worden niet begeleid

Van de 450 gedetineerden met indicaties van radicalisering hebben er 132 een vorm van begeleiding gekregen. Minister Vandeurzen (CD&V) werft twee extra deradicaliseringsconsulenten aan om de strijd op te voeren. 

31 reacties

 • rita vdbergh

  4 jaar geleden
  Hun familie is verantwoordelijk voor hen en als ze hun kinderen een degelijke opvoeding gegeven hadden ipv naar de lessen van een radicale Iman, dan zaten ze niet niet in de gevangenis. Van twee walletjes eten is zeer comfortabel, hoe gaan ze reageren moest er een oorlog zijn met het land van hun tweede nationaliteit, welke kant gaan ze kiezen.
 • Mark Wijgers

  4 jaar geleden
  Volgens Geens, zoals steeds : ‘geen probleem’ ...
 • Frans Sels

  4 jaar geleden
  De pastoor van de CD&V is meester in het falen , snap niet dat die nog durft aanblijven ..maar ja , de centen hé !! iedere maand een dik loon en later een dik,dik pensioen en daar is het om te doen.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  Geens! GEENS! Waar zit ge?
 • Staf Vandoorne van pierre de garde

  4 jaar geleden
  Gewoon dubbele nationaliteit afnemen en na straf opsturen naar hun heimnat
 1. Dagelijks 9.000 bestuurders in Vlaanderen betrapt op te snel rijden

  Dagelijks 9.000 bestuur­ders in Vlaanderen betrapt op te snel rijden

  In 2021 werden dagelijks 8.952 bestuurders in Vlaanderen betrapt op te snel rijden. Dat blijkt uit cijfers van de federale politie. Bekeken over een volledig jaar gaat het om ruim 3 miljoen snelheidsovertredingen, een stijging van 15,9 procent tegenover 2019. De Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV) en minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD) hebben nu - op de dag van de flitsmarathon - in basisschool De Knipoog in Vilvoorde een nieuwe sensibiliseringsactie gelanceerd tegen te snel rijden.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.