Photo News
Volledig scherm
© Photo News

"Twee op de drie Belgen willen kernwapenverbod"

Twee derde van de Belgen wil dat ons land het kernwapenverbod ondertekent. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens. "Hieruit blijkt dat er een breed draagvlak bestaat voor een ambitieuzer Belgisch beleid inzake nucleaire ontwapening", klinkt het in een persbericht.

11 reacties

 • Patrick Van Lersberghe

  2 jaar geleden
  Zolang de grootmachten en enkele andere landen, die nucleaire wapens in hun arsenaal hebben, niet gemeenschappelijk er voor kiezen om afstand te doen van dit wapentuig, is het gewoon dom om te veronderstellen dat eenzijdige ontwapening iets zal uithalen. Bovendien zijn er ongetwijfeld reeds wapens die nog verschrikkelijke zijn en niet moeten onderdoen voor nucleaire wapens..
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  En wéér moet ik lezen in de krant wat IK wil....het is wel wat genuanceerder dan men oppert: geen verbod op kernenergie zolang er geen wérkende, goedkope alternatieven én toereikende energievoorziening zijn! Dat is heel wat anders!
 • Johan Cremers

  3 jaar geleden
  We zijn gedoemd om ons zelf ooit uit te roeien is het niet met oorlog dan zal het door milieu,klimaat zijn !!!
 • Michael van Boven

  3 jaar geleden
  Nucleaire ontwapening is goed maar dan wel voor iedereen tegelijkertijd en niet als voortrekkersrol! Zoals Jezus ooit zei: Zij die hun wapens omsmelten tot ploegen zullen ploegen voor hen die dat niet deden. Denk na, naïeve mensjes!
 • Frank Joos

  3 jaar geleden
  Als de een niet meer bang is voor de andere dan zal her niet lang meer duren voor er weer oorlog is. Dreigingen zijn nodig.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.