Volledig scherm
© Photo News

"Twee op de drie Belgen willen kernwapenverbod"

Twee derde van de Belgen wil dat ons land het kernwapenverbod ondertekent. Dat blijkt uit een opiniepeiling van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens. "Hieruit blijkt dat er een breed draagvlak bestaat voor een ambitieuzer Belgisch beleid inzake nucleaire ontwapening", klinkt het in een persbericht.

11 reacties

 • Patrick Van Lersberghe

  3 maanden geleden
  Zolang de grootmachten en enkele andere landen, die nucleaire wapens in hun arsenaal hebben, niet gemeenschappelijk er voor kiezen om afstand te doen van dit wapentuig, is het gewoon dom om te veronderstellen dat eenzijdige ontwapening iets zal uithalen. Bovendien zijn er ongetwijfeld reeds wapens die nog verschrikkelijke zijn en niet moeten onderdoen voor nucleaire wapens..
 • Peter Janssen

  2 jaar geleden
  En wéér moet ik lezen in de krant wat IK wil....het is wel wat genuanceerder dan men oppert: geen verbod op kernenergie zolang er geen wérkende, goedkope alternatieven én toereikende energievoorziening zijn! Dat is heel wat anders!
 • Johan Cremers

  2 jaar geleden
  We zijn gedoemd om ons zelf ooit uit te roeien is het niet met oorlog dan zal het door milieu,klimaat zijn !!!
 • Michael van Boven

  2 jaar geleden
  Nucleaire ontwapening is goed maar dan wel voor iedereen tegelijkertijd en niet als voortrekkersrol! Zoals Jezus ooit zei: Zij die hun wapens omsmelten tot ploegen zullen ploegen voor hen die dat niet deden. Denk na, naïeve mensjes!
 • Frank Joos

  2 jaar geleden
  Als de een niet meer bang is voor de andere dan zal her niet lang meer duren voor er weer oorlog is. Dreigingen zijn nodig.
 1. OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  OVERZICHT. Niet-essentiële reizen naar het buitenland verboden, kappers open op 13 februari (als cijfers goed genoeg zijn)

  Het Overlegcomité beslist zoals verwacht om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. De kappers krijgen dan weer hun gevraagde perspectief: zij zullen de deuren ten vroegste weer mogen openen vanaf 13 februari, op voorwaarde dat de cijfers tegen dan “goed genoeg zijn”. Dat heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) vrijdagavond aangekondigd tijdens een persconferentie. Hier een overzicht van de genomen beslissingen.
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo