Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Getty Images

Twee op de drie Belgen vrezen energiefactuur niet te kunnen betalen

Liefst 64% van de Belgen ziet de volgende maanden met een bang hart tegemoet en vreest de energierekeningen niet langer te kunnen betalen. Dat is een forse stijging tegenover juni, toen dit aantal nog ‘maar’ 38% bedroeg. Waarop proberen de meeste Belgen te besparen?

155 reacties

 • Casto Giuseppe

  2 weken geleden
  Maakt mij geen ballen uit laat onmiddellijk alles afsluiten en ga mij opwarmen in een shopping center of in mijn auto dan leven we maar als een clochard
 • Bruno Linassi

  2 weken geleden
  Schande is het allemaal. De grote heren zullen geen koude lijden.
 • Jorge Vanaecken

  2 weken geleden
  Ik heb nog niet zolang het sociaal tarief dat werd gegeven tijdelijk voor corona. Het was toen al een ramp. Ik betaalde toen in plaats van 200 euro voorschot wat ik ook niet meer kon slechts 50 en kon me eindelijk eens wassen met warm water. Nu betaal ik aan sociaal tarief 150 euro voorschot en moet ik dank u zeggen zeker.
 • Ludo Van Damme

  2 weken geleden
  Gepensioneerden zitten veel meer thuis dan werkenden en verbruiken dan een stuk meer verwarmingskosten.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  En eigenlijk. Als men zonder sociaal tarief tot 7500€ meer moet betalen aan energie dan deze thuis met een sociaal tarief. Dan is dat toch een kost die je moet maken om te gaan werken. Net zoals woon/werk verkeer zou die meerkost ingebracht moeten kunnen worden in de belastingen.
 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.