BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Twee NH90-helikopters binnenkort opnieuw beschikbaar voor reddingen op zee

Vanaf midden februari is opnieuw een van de vier NH90-helikopters beschikbaar voor reddingen op zee, in maart volgt een tweede toestel. Dat is vernomen uit eensluidende bronnen. Sinds het begin van de week is geen enkele van de NH90-helikopters beschikbaar.

4 reacties

 • Robbe Goossens

  4 jaar geleden
  Pff... de NH90 in Koksijde is al 4 jaar in dienst en de pers weet nog steeds niet dat de "grijze" die van het 40ste is en de "groene" van in Bevekom...
 • Chris Boog

  5 jaar geleden
  Ze wilden hier 15 jaar terug perse Europese brol. Resultaat zien we nu nederlandse luchtmacht heeft een lucht mobiele brigade om u tegen te zeggen. Uitgerust met Ch47 chinooks....wij hebben 4 nh90's voor het landcomponent.
 • Gerrit Versteele

  5 jaar geleden
  Waaw, helikopters gekocht maar de opties "vergeten" bestellen, het stinkt weer een beetje. Dat zou nogal eens nieuws zijn he, dat dingen gewoon vanaf dag 1 doen waarvoor ze bestemd zijn?
 • Jan Van Overveldt

  5 jaar geleden
  Bereken het terug naar het aantal vlieguren per dag, 600 uren en 300 uren onderhoud?? En dan terug naar de fabrikant?? Hou die Sea-Kings nog maar een 20-tal jaren bij, je zal die nog veel nodig hebben.... En die vliegen tenminste (en uitmuntend goed trouwens).