Het zwembad in Kortrijk.
Volledig scherm
Het zwembad in Kortrijk. © Henk Deleu

Twee miljoen zwemmers krijgen identiteitscontrole: ‘Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?’

Zwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden onder zijn beheer een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zo ongeveer 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden. Privacy-expert Willem Debeuckelaere vraagt zich intussen af of zo’n strenge maatregel wel noodzakelijk is.

77 reacties

 • Jeroen Bras

  3 jaar geleden
  De burgemeester kan beter met een betere oplossing op de proppen kome ipv zich zon vraag te stellen. Ja er is nood aan een strenge oplossing of dit de beste is laat ik in het midden iets is beter dan niets
 • Jurgen Van der Vekens

  3 jaar geleden
  Johan vankeirs, aan de NVA die ons allemaal tegen elkaar probeerd op te zetten en daar nog in lukt ook. verder is het volgens mij niet wettelijke die ID controle, die mag enkel gebeuren door bevoegde politie mensen niet zo maar door gelijk wie.
 • Leonarda Van Opbroecke

  3 jaar geleden
  Allee, nog een expert! In Belgie kunnen of mogen geen maatregelen genomen worden zonder dat er een ' expert ' komt vingerwijzen. Raar dat er geen experten zijn voor de Wet Lejeune, straffeloosheid, verkrachters, pedofielen, recidivisten idronken rijden, enz...
 • annie smith

  3 jaar geleden
  Mr Debeuckelaere zal wel zijn eigen zwembad hebben, die weet waarschijnlijk zelfs niet waarover het gaat.
 • Nadine Abe

  3 jaar geleden
  Als je niks te verbergen hebt waarom niet .
 1. De Crem tot Van Langenhove in de Kamer: “U bent hier niet op een partijcongres”

  De Crem tot Van Langenhove in de Kamer: “U bent hier niet op een partijcon­gres”

  Ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) is bereid overleg te plegen met de lokale besturen over bijkomende maatregelen in de strijd tegen overlast in publieke zwembaden of recreatiedomeinen. "In dit geval is willen ook kunnen", verklaarde De Crem in een druk bijgewoonde zitting van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Toen Dries Van Langenhove verwees naar “de olifant in de kamer” - hij doelde op allochtone jongeren - snoerde De Crem hem meteen de mond. “U mag dit doen op een partijcongres, maar niet hier in de commissie”, klonk het.
 2. Spotgoedkope telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaarskortingen (en zo interessant zijn ze écht)
  Mijntelco

  Spotgoedko­pe telefoon bij je abonnement? Deze providers pakken uit met de strafste eindejaars­kor­tin­gen (en zo interes­sant zijn ze écht)

  We bevinden ons in de laatste weken van 2022 en dat betekent dat er interessante kortingen te scoren zijn bij de telecomproviders, onder meer op abonnementen en smartphones. Vanaf Black Friday tot na het einde van het jaar loont het de moeite om een kijkje te nemen. Mijntelco.be ging op zoek naar de strafste deals en vertelt je waar je best rekening mee houdt.