Het zwembad in Kortrijk.
Volledig scherm
Het zwembad in Kortrijk. © Henk Deleu

Twee miljoen zwemmers krijgen identiteitscontrole: ‘Is er wel nood aan zo’n strenge maatregel?’

Zwembaduitbater LAGO wil tegen het einde van de week in vier van de negen zwembaden onder zijn beheer een identiteitscontrole uitrollen. Naast Gent wordt ook in Beveren en Kortrijk voortaan een identiteitskaart gevraagd aan kinderen vanaf 12 jaar. In Lier wordt een bestaand systeem aangepast. Jaarlijks zullen voortaan zo ongeveer 2 miljoen zwembadbezoekers in Vlaanderen aan een identiteitscontrole onderworpen worden. Privacy-expert Willem Debeuckelaere vraagt zich intussen af of zo’n strenge maatregel wel noodzakelijk is.

77 reacties

 • Jeroen Bras

  2 jaar geleden
  De burgemeester kan beter met een betere oplossing op de proppen kome ipv zich zon vraag te stellen. Ja er is nood aan een strenge oplossing of dit de beste is laat ik in het midden iets is beter dan niets
 • Jurgen Van der Vekens

  2 jaar geleden
  Johan vankeirs, aan de NVA die ons allemaal tegen elkaar probeerd op te zetten en daar nog in lukt ook. verder is het volgens mij niet wettelijke die ID controle, die mag enkel gebeuren door bevoegde politie mensen niet zo maar door gelijk wie.
 • Leonarda Van Opbroecke

  2 jaar geleden
  Allee, nog een expert! In Belgie kunnen of mogen geen maatregelen genomen worden zonder dat er een ' expert ' komt vingerwijzen. Raar dat er geen experten zijn voor de Wet Lejeune, straffeloosheid, verkrachters, pedofielen, recidivisten idronken rijden, enz...
 • annie smith

  2 jaar geleden
  Mr Debeuckelaere zal wel zijn eigen zwembad hebben, die weet waarschijnlijk zelfs niet waarover het gaat.
 • Nadine Abe

  2 jaar geleden
  Als je niks te verbergen hebt waarom niet .
 1. Na getuigenis over aanrandingen: vanaf volgende week identiteitscontroles in zwembad Rozebroeken

  Na getuigenis over aanrandin­gen: vanaf volgende week identi­teits­con­tro­les in zwembad Rozebroe­ken

  Elke bezoeker van 12 jaar of ouder moet vanaf volgende week zijn identiteitskaart tonen in zwembad Rozebroeken. Dat is beslist tijdens een overleg tussen uitbater Lago en de stad. Er komen ook sfeerbeheerders en extra security om amokmakers af te schrikken en in te grijpen indien nodig. “Rozebroeken kreeg stilaan de reputatie van een onaangename plaats. We moeten het tij keren”, zegt sportschepen Sofie Bracke (Open Vld).
 1. Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Kürt Rogiers schreef pikante liefdes­brie­ven aan zijn eerste lief

 2. Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoelen
  Play
  De Vuilste Jobs van Vlaanderen

  Daarom mag je natte doekjes nooit doorspoe­len