Twee mannen die vrouw aanreden bij onrust in Molenbeek onder aanhoudingsbevel geplaatst

VideoDe twee mannen die zaterdagnamiddag in de Brunfautstraat in Sint-Jans-Molenbeek een vrouw aanreden en vervolgens vluchtmisdrijf pleegden, zijn onder aanhoudingsbevel geplaatst. De twee hadden eerst geprobeerd in te rijden op de politie toen die probeerde te verhinderen dat een honderdtal jongeren optrokken naar het Beursplein. De twee, Redouane B. en Mohamed B., zijn in verdenking gesteld voor kwaadwillige belemmering van het verkeer, gewapende weerspannigheid en vluchtmisdrijf. Dat meldt het Brusselse parket.

 1. Jongeren bekogelen politie met stenen in Molenbeek, vrouw gegrepen door voorbijrazende auto
  Video

  Jongeren bekogelen politie met stenen in Molenbeek, vrouw gegrepen door voorbijra­zen­de auto

  200 à 300 jongeren zijn deze namiddag de straat op getrokken in Molenbeek. Ze verzamelden op het Gemeenteplein waar de politie nog stond om extreemrechtse betogers tegen te houden. De jongeren begonnen politie te bekogelen met stoelen, vuilnisbakken en stenen en een vrouw werd aangereden door een wagen die door de politiebarrière was gereden. Ondertussen is de situatie onder controle. In totaal werden vandaag een honderdtal betogers opgepakt, 13 daarvan in Molenbeek.
 2. Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaatregelen ook in beroep afgewezen
  4

  Tweede kort geding zelfde groep burgers tegen coronamaat­re­ge­len ook in beroep afgewezen

  Het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is nu ook door het Brusselse hof van beroep afgewezen. Volgens het hof van beroep is de zaak niet langer hoogdringend en tonen de eisers, gelet op de tussengekomen versoepelingen, niet meer aan dat ze persoonlijk en concreet geraakt worden door de maatregelen. Dat meldt de persmagistraat van het hof van beroep. Een eerder kort geding, uitgaand van een deel van dezelfde groep mensen, werd ook afgewezen, zowel door de kortgedingrechter als door het hof van beroep.
 1. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype

 2. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas