André Desenfants zette als baas van de luchthavenpolitie een stap opzij na de zaak-Chovanec, maar keerde na drie maanden terug.
Volledig scherm
PREMIUM
André Desenfants zette als baas van de luchthavenpolitie een stap opzij na de zaak-Chovanec, maar keerde na drie maanden terug. © BELGA

Twee maanden lager loon (of even gratis werken): politietopman André Desenfants krijgt tuchtstraf na affaire-Chovanec

In de nasleep van de affaire-Chovanec krijgt de nummer twee van de federale politie toch nog een straf. André Desenfants (61) moet twee maanden tien procent van zijn brutowedde inleveren, zo beslisten de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Dat is een zware tuchtstraf en een flinke smet op zijn blazoen. Op financieel vlak zal hij er echter niet door verhongeren en ook zijn functie als tuchtoverste mag hij - tot ongenoegen van sommige politiemensen - gewoon verder uitoefenen.

85 reacties

 • jos duriau

  3 maanden geleden
  Daar gaat die man zeker niet van wakker liggen , is dat een straf ?
 • Romain De Meijere

  3 maanden geleden
  Bij een gewone werknemer was dit een C4, Van zo een wedde dat hij verdient zal hij dat niet merken.
 • Vera Bres

  3 maanden geleden
  is dit een straf ? ik denk het niet ...dit is een peulschil .Zou het niet beter zijn en verantwoord om het loon van alle ministers voor 40% te verminderen ,ze zijn bevoegd voor een aantal zaken maar dragen niet de minste verantwoordelijkheid ...trouwens wat gaan ze doen aan de wedde en de straf voor El Kaouakibi ?
 • Marcus Camps

  3 maanden geleden
  Dertig onbetaalde overuren inhouden. Een straf die er geen is, voor een overtreding die er geen was. Machtsmisbruik waar je niet kan tegen verweren. Platte politieke statements ten koste van ambtenaren.
 • Rudi De Man

  3 maanden geleden
  Een sanctie die er geen is - een regering die er geen is...