André Desenfants zette als baas van de luchthavenpolitie een stap opzij na de zaak-Chovanec, maar keerde na drie maanden terug.
Volledig scherm
PREMIUM
André Desenfants zette als baas van de luchthavenpolitie een stap opzij na de zaak-Chovanec, maar keerde na drie maanden terug. © BELGA

Twee maanden lager loon (of even gratis werken): politietopman André Desenfants krijgt tuchtstraf na affaire-Chovanec

In de nasleep van de affaire-Chovanec krijgt de nummer twee van de federale politie toch nog een straf. André Desenfants (61) moet twee maanden tien procent van zijn brutowedde inleveren, zo beslisten de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie. Dat is een zware tuchtstraf en een flinke smet op zijn blazoen. Op financieel vlak zal hij er echter niet door verhongeren en ook zijn functie als tuchtoverste mag hij - tot ongenoegen van sommige politiemensen - gewoon verder uitoefenen.

85 reacties

 • jos duriau

  1 jaar geleden
  Daar gaat die man zeker niet van wakker liggen , is dat een straf ?
 • Romain De Meijere

  1 jaar geleden
  Bij een gewone werknemer was dit een C4, Van zo een wedde dat hij verdient zal hij dat niet merken.
 • Vera Bres

  1 jaar geleden
  is dit een straf ? ik denk het niet ...dit is een peulschil .Zou het niet beter zijn en verantwoord om het loon van alle ministers voor 40% te verminderen ,ze zijn bevoegd voor een aantal zaken maar dragen niet de minste verantwoordelijkheid ...trouwens wat gaan ze doen aan de wedde en de straf voor El Kaouakibi ?
 • Marcus Camps

  1 jaar geleden
  Dertig onbetaalde overuren inhouden. Een straf die er geen is, voor een overtreding die er geen was. Machtsmisbruik waar je niet kan tegen verweren. Platte politieke statements ten koste van ambtenaren.
 • Rudi De Man

  1 jaar geleden
  Een sanctie die er geen is - een regering die er geen is...
 1. Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouderschapsverlof en tijdskrediet van onderhandelingstafel
  54

  Federale begroting: Groen en PS vegen besparing ouder­schaps­ver­lof en tijdskre­diet van onderhande­lings­ta­fel

  De federale regering is dit weekend begonnen met een zoektocht naar geld. Veel geld. Niet alleen nemen de energiecris en de torenhoge inflatie een flinke hap uit het budget, premier Alexander De Croo (Open Vld) hoopt uitgaven te kunnen terugdringen. Een voorstel om de volgende twee jaren 150 miljoen euro te besparen door te snijden in het tijdskrediet, het ouderschapsverlof en de loopbaanonderbrekingen voor ambtenaren is dit weekend al van tafel geveegd. Dat schrijft ‘Het Nieuwsblad’.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Emotioneel afscheid van verongelukte Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”
  Play
  Koningshooikt

  Emotioneel afscheid van verongeluk­te Joyce (36) en Wim (37): “We beloven dat jullie dochters zullen opgroeien tot twee prachtige meiden”

  Familie, vrienden en collega’s hebben vandaag afscheid genomen van Joyce Van Roosbroeck (36) en Wim Janssens (37). Het koppel kwam vorige week om het leven bij een tragisch verkeersongeluk in Koningshooikt (Lier). De dertigers laten twee dochtertjes van 6 en 9 jaar achter, die sinds het drama door de grootouders worden grootgebracht. “We zullen ze met z’n allen overladen met liefde en genegenheid en de waarden en normen proberen mee te geven waar jullie voor stonden”, lieten de ouders van Joyce voorlezen op de uitvaart. De emotionele plechtigheid werd door 1.600 rouwenden bijgewoond.