AP
Volledig scherm
© AP

Twee leraars organiseren illegale schoolreis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland om reisverbod te omzeilen, dan met vliegtuig naar Istanboel

Een middelbare school in Vorst beraadt zich over het lot van twee leraars die tijdens de paasvakantie stiekem een schoolreis naar Istanboel in Turkije organiseerden met twaalf leerlingen. Dat heeft de directie bevestigd aan de redactie van HLN. De reis druiste in tegen de coronaregels, want op dat moment was een reisverbod van kracht.  “Er zullen in elk geval gevolgen zijn", reageert directeur Christian Watterman van de school La Cime.

162 reacties

 • Filip Traen

  3 maanden geleden
  Mooi voorbeeld voor de jeugd, zo'n leerkrachten...
 • Ives Ameel

  3 maanden geleden
  Ontvoering en het leven van die kinderen en de mensen in Turkije in gevaar brengen, geen straf is zwaar genoeg, je kunt je afvragen hoe zulke mensen in ons onderwijs geraken of die school is misschien een opleiding tot mensensmokkelaar of gangster?
 • Paul Everaert

  3 maanden geleden
  Dit is burgerlijke ongehoorzaamheid plegen in klas. Jongeren aanzetten tot misdrijven. Door een leerkracht die betaald wordt met ons belastinggeld. Is dit de opvoedende taak van leerkrachten. Die man zou nooit meer voor een klas mogen staan. Wat een deuk voor het onderwijs.
 • Hilde Peeters

  3 maanden geleden
  ontslag maar zullen wel vast benoemd zijn dus niets wat met die ouders die toestemden ook serieuze boetes.
 • Tony Pirrewiet

  3 maanden geleden
  En de buschauffeur? Die is mee verantwoordelijk omdat hij de regels moet kennen en zeker niet mag vertrekken .