AP
Volledig scherm
© AP

Twee leraars organiseren illegale schoolreis naar Turkije: eerst met bus naar Duitsland om reisverbod te omzeilen, dan met vliegtuig naar Istanboel

Een middelbare school in Vorst beraadt zich over het lot van twee leraars die tijdens de paasvakantie stiekem een schoolreis naar Istanboel in Turkije organiseerden met twaalf leerlingen. Dat heeft de directie bevestigd aan de redactie van HLN. De reis druiste in tegen de coronaregels, want op dat moment was een reisverbod van kracht.  “Er zullen in elk geval gevolgen zijn", reageert directeur Christian Watterman van de school La Cime.

162 reacties

 • Filip Traen

  1 jaar geleden
  Mooi voorbeeld voor de jeugd, zo'n leerkrachten...
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Ontvoering en het leven van die kinderen en de mensen in Turkije in gevaar brengen, geen straf is zwaar genoeg, je kunt je afvragen hoe zulke mensen in ons onderwijs geraken of die school is misschien een opleiding tot mensensmokkelaar of gangster?
 • Paul Everaert

  1 jaar geleden
  Dit is burgerlijke ongehoorzaamheid plegen in klas. Jongeren aanzetten tot misdrijven. Door een leerkracht die betaald wordt met ons belastinggeld. Is dit de opvoedende taak van leerkrachten. Die man zou nooit meer voor een klas mogen staan. Wat een deuk voor het onderwijs.
 • Hilde Peeters

  1 jaar geleden
  ontslag maar zullen wel vast benoemd zijn dus niets wat met die ouders die toestemden ook serieuze boetes.
 • Tony Pirrewiet

  1 jaar geleden
  En de buschauffeur? Die is mee verantwoordelijk omdat hij de regels moet kennen en zeker niet mag vertrekken .
 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  4

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten
  Mijnenergie

  Minder gas verbruiken deze winter? Deze vijf stappen kan je nu al zetten

  De onzekerheid rond de aardgasbevoorrading vanuit Rusland weegt sterk op de internationale energiemarkten en bijgevolg ook op jouw aardgasfactuur. Dat effect laat zich tijdens de zomer gelukkig minder voelen, maar belooft in de winter hard aan te komen. Om jouw aardgasverbruik en bijgevolg ook jouw aardgasrekening te beperken, kan je nu al de nodige stappen ondernemen. Mijnenergie.be bundelt vijf praktische tips.