Wim Distelmans.
Volledig scherm
Wim Distelmans. © AP

Twee klachten tegen dokter Distelmans wegens onwettelijke euthanasie zonder gevolg geklasseerd

Het Brusselse parket heeft twee strafklachten tegen dokter Wim Distelmans zonder gevolg geklasseerd. Het ging om twee klachten van mensen van wie de moeder een euthanasie had ondergaan. Beide klagers hielden voor dat de wettelijke voorwaarden voor de euthanasie niet gerespecteerd waren. Volgens het Brusselse parket zijn er echter geen bewijzen dat de strafwet geschonden werd. 

3 reacties

 • paul van gele

  5 jaar geleden
  Hopelijk kom ik later zo een arts tegen als Mr Distelmans hij doet te minsten wat je vraag.
 • Marc Spandel

  5 jaar geleden
  Probleem is, net als bij de beweringen van de NMBS en andere werkgevers over 'persoonsongevallen' als er dodelijke slachtofferszijn. De de doden kunnen niet meer vertellen 'wat de waarheid is'. Is er dringend om euthanasie gevraagd? Was het een arbeidsongeval, (geënsceneerde) moord of technisch falen? De dode kan niet meer getuigen en de 'dader' mag alles vertellen wat hij/zij wil!
 • rik lagrou

  5 jaar geleden
  in plaats van eens naar deze dokter te gaan dan zal je begrijpen dat deze zeer zorgvuldig is eerst andere behandelingen voorstelt En ja beroeps geheim heeft niet het recht om familie te verwittigen indien patient daar om vraagt . En weten hoe moeder heeft afgezien en verzwegen De wetgever heeft daarom deze mogelijk gegeven aan je moeder +anderen