Archiefbeeld. Een C-130-transportvliegtuig op luchtmachtbasis Melsbroek. (23/12/2020)
Volledig scherm
Archiefbeeld. Een C-130-transportvliegtuig op luchtmachtbasis Melsbroek. (23/12/2020) © BELGA

Twee C-130's weer in België na operatie Red Kite

De twee C-130-transportvliegtuigen die België sinds 18 augustus inschakelde in de operatie Red Kite, zijn zaterdagavond geland op hun thuisbasis: de militaire luchthaven van Melsbroek. Aan boord zat een twintigtal passagiers, zo is uit militaire bron vernomen.

 1. Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11
  Gouden 11
  4

  Van Sinan Bolat over Deniz Undav tot Christian Kouamé: deze spelers scoorden afgelopen weekend het best in de Gouden 11

  Dit weekend blonken verschillende spelers uit in de Jupiler Pro League. Zo hield Sinan Bolat de nul in de topper tegen Racing Genk, ontpopte Deniz Undav zich andermaal tot seizoensrevelatie bij leider Union en liet Christian Kouamé de netten trillen tegen rode lantaarn Beerschot. Welke spelers staan er nog in de de Gouden 11 van de week? Een overzicht.
 2. 114 mensen op evacuatielijst mogelijk nog vast in Kaboel: “Hij zit ondergedoken bij vrienden”
  Play

  114 mensen op evacuatie­lijst mogelijk nog vast in Kaboel: “Hij zit ondergedo­ken bij vrienden”

  België stopt met de evacuatievluchten tussen Kaboel en Islamabad. Er komt zo een einde aan de operatie ‘Red Kite’. In zes dagen tijd zijn via de C-130's van het Belgische leger meer dan 1400 mensen vanuit Kaboel naar Islamabad in Pakistan overgebracht. Maar wie is nu nog achtergebleven in Afghanistan? VTM NIEUWS sprak met Samantha Lasseel uit Roeselare. Haar vroegere schoonbroer is niet uit Kaboel weggeraakt. Ze had voor hem een evacuatieaanvraag ingediend omdat hij voor een ngo werkt en nu door de taliban geviseerd wordt. “Hij heeft een sms gekregen dat wie voor een ngo gewerkt heeft, er als eerste aan gaat.”