Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Twee bezoekers extra aan de feestdis: is dit het meest evenwichtige kerstscenario?

De Vlaming is geen vragende partij om op kerstavond verregaande uitzonderingen op de geldende coronamaatregelen in te voeren. Dat blijkt uit een UGent-bevraging van 5.690 respondenten. Slechts acht procent van de Vlamingen pleiten ervoor om die avond 'carte blanche' te krijgen en zoveel familie en vrienden uit te nodigen als men wil. Indien de overheid dan toch een versoepeling overweegt, levert een kerstscenario met twee bezoekers bovenop het bestaande knuffelcontact de meeste psychologische winst op.

39 reacties

 • mary-ann van eester

  2 maanden geleden
  ik heb 3 kinderen ,2 met een gezin van 4 en 1 single. wij hebben reeds afgesproken, al hoewel ze liever allen samen komen, 1 gezin met kerst (4) 1 gezin met nieuwjaar (4) en 1 single met kerst avond. dit lijk me een gezonde oplossing en we zijn niet alleen. en het is misschien voor bomma de laatste maar laat ons hopen van niet. wij laten ons gezond verstand spreken. het is voor de kinderen ook moeilijk om niet samen te vieren maar zij leggen zich erbij neer.
 • Claudia Rosseel

  2 maanden geleden
  Tendentieuze enquête. Men krijgt de keuze uit: knuffelcontact, knuffelcontact + 2 of 4 mensen met mondmasker op afstand buiten + een onbeperkt aantal mensen binnen... Om dan te besluiten dat de meeste mensen een 'onbeperkt aantal mensen binnen' teveel van het goede vinden? En bijgevolg voor de politiek wenselijke keuze gaan?
 • Arne Van Gheluwe

  2 maanden geleden
  Kerstfeestje in de tuin aan vuurkorf ziet er ok uit. Meer niet...
 • BRUNO LYBEER

  2 maanden geleden
  Ons gezin bestaat uit vier. Dat van ons vrienden uit 5. Kunnen we gewoon als gezin niet een ander gezin uitnodigen? 2 huishoudens bij elkaar. That’s it
 • Yves Cordy

  2 maanden geleden
  Ik denk niet dat iemand zit te wachten op een toelating, of verbod,  of richtlijn over hoe ze het eindejaar al dan niet zullen mogen vieren. Vermits in huis geen enkele controle mogelijk is, zal iederen naar eigen goeddunken handelen zowel de voorzichtigen, de 'limiet opzoekenden' als de asocialen en de egoïsten. De regering en 'experten' zouden in deze beter de tijd die ze hiermee gaan verspillen gebruiken voor dingen die ze echt in de hand hebben (bvb. het uitrollen van het vaccinatieplan).
 1. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama

 2. Winkeliers achtervolgen dief en vangen hem voor politie
  Play
  Op Interventie

  Winkeliers achtervol­gen dief en vangen hem voor politie