Bij huiszoekingen vond de politie iets meer dan 8.000 euro.
Volledig scherm
Bij huiszoekingen vond de politie iets meer dan 8.000 euro. © BELGA

Twee Belgen opgepakt die geld inzamelden om IS-vrouwen te bevrijden uit kampen waar jihadisten opgesloten waren

BinnenlandTwee Belgen zijn vandaag opgepakt omdat ze geld zouden ingezameld hebben om vrouwen te bevrijden die in Syrië in gevangenenkampen voor jihadisten zitten. Dat meldt de RTBF en het nieuws wordt bevestigd door het federaal parket. De twee zullen voorgeleid worden voor de onderzoeksrechter op verdenking van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep.

25 reacties

 • ann van der linden

  2 jaar geleden
  Volgens mij is Child Focus ook een gulle donateur.
 • etienne vijverman

  2 jaar geleden
  tot er opnieuw iets gebeurt .......en sommige maar pleiten om ze terug te halen !!!!!
 • Gerda Lagaert

  2 jaar geleden
  Als het zo verder gaat zitten we binnen zoveel tijd met zijn allen op een tapijtje
 • Frans Huygen

  2 jaar geleden
  de kracht van verandering ,bedankt aan alle regeringen en raden in belgie misschien nog enkele raden uit de mouw toveren om het probleem niet te willen zien en zeker niet hard te willen optreden !!
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Het ergste is dat de politiek zal opleggen dat tuig vrij te laten en het geld terug te geven. Zo erg is het in België!
 1. Brugge wil 63 woningen in ‘watergevoelig’ gebied, maar bewoners en minister Demir protesteren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”
  Brugge

  Brugge wil 63 woningen in ‘waterge­voe­lig’ gebied, maar bewoners en minister Demir proteste­ren: “Bouwen in zo'n gebied breekt zuur op, stop ermee”

  “Op basis van de recentste overstromingskaarten is het gewoon niet verstandig om er woningen te bouwen.” Dat zegt minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA), nu Vlaanderen in beroep gaat tegen de vergunning van de stad Brugge voor 63 woningen in Assebroek. Of hoe het gebied Mispelaar zo de status van symbooldossier voor heel Vlaanderen aanneemt.
 2. Eerste publieke borstvoedingsbank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijkste zaak ter wereld”
  Kortrijk

  Eerste publieke borstvoe­dings­bank van België staat in Kortrijk: “We willen taboe doorbreken, het is de natuurlijk­ste zaak ter wereld”

  Op de Grote Markt in Kortrijk kunnen mama’s tot eind augustus de allereerste borstvoedingsbank van het land uitproberen. Het is een initiatief van femtechmerk Elvie om het taboe rond borstvoeden in het openbaar te doorbreken. De bank promoot borstvoeden en afkolven ‘en plein public’, in het teken van de Wereld Borstvoedingsweek van 1 tot en met 7 augustus. “We benadrukken dat het de natuurlijkste zaak ter wereld is”, klinkt het bij Elvie.