Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke.
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke. © BELGA

Tussentijd voor AstraZeneca-prikken ook voor risicopatiënten inkorten? “Op dit moment praktisch niet haalbaar”, zegt Beke

Er komt veel kritiek op de beslissing om de tussentijd tussen twee AstraZeneca-prikken enkel in te korten voor wie nog geen eerste prik kreeg of nog niet is uitgenodigd. Want in de praktijk wil dat zeggen dat de risicopatiënten net als allerlaatste in de rij volledig gevaccineerd zullen zijn. Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) begrijpt het ongenoegen, maar zegt dat het praktisch niet anders kan. 

22 reacties

 • Ronald Vander Elst

  2 jaar geleden
  Hebben ze dan toch eindelijk verstand gekregen? Ik heb als risicopatient mijn eerste AstraZeneca spuit gekregen op 19/05 en zou de 2e krijgen op 11/08. Vele jongere en niet risicopatienten krijgen hun 2e spuit weken vroeger. Waar is de logica?
 • Geert Jonckers

  2 jaar geleden
  Beke logica: risico's eerste spuit en dan de mensen 3 maand laten wachten omdat je anders zogezegd niet iedereen een eerste spuit kunt geven. Maar ondertussen worden niet risico's nu 2x of met snellere vaccins geprikt terwijl de risico's wachten. Dus bij tekort zal er net voor die groep straks geen AZ voldoende zijn. Geweldige strategie trouwens: we weten enkel van een levering deze week, verder ?? Die eerste spuiten zijn dan de volgende weken ook niet al te zeker ?? Goed nagedacht man.
 • Dominiek Leclercq

  2 jaar geleden
  Risicopatienten het slechtste af? Velen hebben hun eerste spuitje nog niet ontvangen!
 • Nico Herbots

  2 jaar geleden
  Ik had, volgens de simulator, nu ongeveer mijn eerste prik gehad moeten hebben. Ik heb zelfs nog geen uitnodiging gezien.
 • Terry Geerts

  2 jaar geleden
  Men kan dit deels opvangen door deze mensen prioritair op de Qvax lijst te zetten. Maar ja, zal ook te moeilijk zijn zeker. We mogen van onze politiekers niet verwachten dat ze zo ver denken.
 1. Is 11 juli nog wel haalbaar? Vlaanderen rekent op half miljoen Johnson & Johnson-vaccins, maar maakt zich steeds meer zorgen of die wel komen
  PREMIUM

  Is 11 juli nog wel haalbaar? Vlaanderen rekent op half miljoen Johnson & Johnson-vac­cins, maar maakt zich steeds meer zorgen of die wel komen

  Net als de Taskforce Vaccinatie toont ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zich steeds ongeruster over de achterblijvende vaccinleveringen van Johnson & Johnson. Als er niet snel duidelijkheid komt, is de deadline van 11 juli mogelijk niet meer haalbaar, liet hij verstaan in het Vlaams parlement. Vlaanderen rekent op meer dan een half miljoen J&J-vaccins, maar heeft geen enkel vooruitzicht op toekomstige leveringen.